fbpx

Utakért felelős tanácsadóval erősít Hargita Megye Tanácsa

Alig több mint két hét van annak a közbeszerzési kiírásnak a határidejéig, amelyet a 123 jelzésű megyei út felújításának tervezésére írt ki Hargita Megye Tanácsa. A megyei tanács várja a tervezőcégek jelentkezését ennek az általa fontosnak tekintett, Csinódra, Egerszékre, Úzvölgyébe vezető útnak a korszerűsítésére, mivel az intézmény prioritásai közé tartozik a kistelepülések elnéptelenedésének megállítása, ezért indította el évekkel ezelőtt a Kisfalu keretprogramot. Borboly Csaba megyeelnök ezúton is arra kéri a tervezőcégeket, jelentkezzenek, mert az ott lakóknak (és nem csak) fontos útról van szó, amelynek felújításával évek óta adós a megyei tanács. Az elöljáró elmondta, hogy kézbe vette a korábban alelnöki feladatkörbe tartozó ügyet, és az idei költségvetésben is pénzt különítettek el 14,5 kilométeres szakasz felújításának tervezésére és kivitelezésére egyaránt (lásd itt http://beruhazasok.hargitamegye.ro/node/882 és itt http://beruhazasok.hargitamegye.ro/node/890), ami az egerszéki eltérőig lenne elég.

A korábbi években kövezett szakasz készült, ezúttal viszont aszfaltozásról van szó. Számos áteresz és híd található ezen a szakaszon, ezek mellett a kapubejárókba is aszfaltréteget terítenének. A 14,5 kilométeres szakaszból mintegy két kilométer  aszfaltozott rész, csak a tavalyi árvízkárok miatt javítani kell azon is. Borboly Csaba a Kisfalu program célkitűzései mellett az Úzvölgye megközelíthetőségét is kiemelte, amiért fontosnak tartja az út korszerűsítését, főleg hogy ezáltal megkönnyítik a történelmi emlékhelyen a világháborúk hőseire való méltó emlékezés feltételeit, valamint a turizmus szempontjából is jelentős beruházásról van szó.

A helyszínre is kilátogattak megvizsgálni az út jelenlegi állapotát csütörtökön, március 30-án. Borboly Csaba megyeelnököt Péter István utakért felelős tanácsadó és Gergely András, Csíkszentmárton polgármestere is elkísérte. A róluk készült felvétel alább tekinthető meg:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1230102837037097/

Az elektronikus közbeszerzési oldalon (SEAP) március 29-én jelent meg a kiírás, a jelentkezési határidő április 13.

Az út rönkszállító autók által előidézett korábbi állapotáról, illetve az ott végzett munkálatokról szóló videó megtekinthető az alábbi webcímeken:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1229778490402865?notif_t=notify_me_page&notif_id=1490787079805179

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/945569688823748/

Csíkszereda, 2017. március 30.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.