fbpx

Útjavításokról egyeztettek Gyulafehérváron

Többek között a megyei utak javításáról, az ezekre vonatkozó pályázatokról egyeztettek augusztus 26-án, szerdán Gyulafehérváron Hargita Megye Tanácsának képviselői a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség (ADR) gyűlésén. Hargita Megye Tanácsát Borboly Csaba elnök és Péli Levente vezérigazgató-helyettes képviselte.

A 2014-2020-as Regionális Operatív Program keretében előkészítés alatt álló megyei utak helyzetképét véglegesítették a találkozón. A Hargita Megye Tanácsa által előterjesztett megyei utak közül prioritást élvez a 137-es, a 128-as Orotva-Borszék útvonalon, a 125-ös Dánfalva-Balánbánya útvonalon, a 131-es, a 133-as és a 137A jelzésűek, a megyehatár-Homorodszentpál-Városfalva-Kányád-Ócfalva-Keresztúr útvonalon.

Borboly Csaba a 132-es jelzésű, Szentegyházától Brassó megye határáig húzódó megyei út kapcsán egyeztetett Mihai Veșteaval, Brassó Megye Tanácsának megbízott elnökével. Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, hogy őszre szeretnék befejezni a munkálatokat, és azt kérte, hogy az út folytatását a Brassó megyei önkormányzat tegye járhatóvá, mert nagyon rossz állapotban van. A szomszédos megye képviselője megígérte, hogy a Brassó megye bejáratánál levő, nagyon rossz állapotú 2 km-es szakaszt újraépítik idén, a többi részt kátyúzással javítják fel.

Csíkszereda, 2015. augusztus 26.

 598 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás