fbpx

Üzenetet rejtenek a ma elültetett fák a jövő nemzedékeinek is!

Ma a Bucsin-tetőn több mint 200 diák vett részt a faültetési akción, volt közöttük gyergyóhollói, gyergyóditrói és gyergyószentmiklósi diák is.
⌛⏳A facsemetéken kívül egy időkapszulát is elültettek a fiatalok, amit majd később az unokáik fognak felkutatni GPS koordináta alapján. Az idăkapszula a gyermekek névsorát és a Trees for Life együttműködési szerződést is tartalmazza.
??Melles Előd, a Székelyföldi Erdőtulajdonosok és Erdőgazdálkodók Szövetségének elnöke szerint el kell teljen legalább száz év, amire a csemetékből már kivágásra érett fa lesz.
✅Köszönöm a Vidékfejlesztés Egyesületünknek és a Gyergyó-térségi közbirtokosságoknak, hogy ezt a nagyszabású faültetési akciót az erdők hónapjában sikeresen megszervezték. Ez is egy jó alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet a környezetünk fontosságára. ??
??Az ültetési akció a Trees For Life (Életet jelentő fák) projekt részét képezi, melyet a Régiók Bizottsága indított. Már több alkalomra és több helyszínen is sor került rá.
?Bárki csatlakozhat az ilyen és ehhez hasonló faültetési akcióhoz.
Hargita Megye Tanácsának a célja, hogy 50 ezer csemetét ültessen el. Ehhez várjuk az egyesületek, szervezetek és magánszemélyek csatlakozását, hiszen egy elültetett facsemete is számít!

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.