fbpx

Vállalkozói inkubátorház épül Balánbányán

Mint korábban írtuk, Hargita Megye Tanácsa és Balánbánya önkormányzata sikeresen pályázott vállalkozói inkubátorház létrehozására. A tervek szerint Balánbányán 15 kezdő vállalkozásnak tud helyet biztosítani a majdani intézmény.

Az elektronikus közbeszerzési felületen már elérhető a közbeszerzés, amelyre várják a kivitelező cégek jelentkezését. A dokumentációt február 17-ig (http://achizitiipublice.judetulharghita.ro/ro/node/5158) adhatják le az érdeklődők.

A volt óvoda épületét alakítanák át a vállalkozások számára, amely irodahelyiségeket, közös használatú teret, titkárságot, könyvelőséget, konferenciatermet, tárgyalótermet, kiállítóteret, műhelyeket, raktárt és technikai felületet foglal magában, valamint a működtetéshez szükséges belső infrastruktúrát.

Újdonság, hogy a beruházás mellett a pályázat százszázalékos finanszírozást biztosít képzésekre a fiatal vállalkozóknak, többek között az üzleti terv írásában vagy a cégmenedzsmentben.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, már most várják a kisvállalkozások érdeklődését. Hozzátette, a beruházás elvégezte után szeretnék minél előbb üzembe helyezni az inkubátorházat.

– Hargita megyében a vállalkozói inkubációs központ célja, hogy kineveljen egy erős vállalkozói réteget. Az új vállalkozások létrehozása és új munkahelyek teremtése mellett ez pozitívan befolyásolja a megye egészének gazdaságát. Már a kivitelezés folyamán konzultálni kívánunk a kisvállalkozásokkal és fiatalokkal – tette hozzá a megyeelnök.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.