fbpx

Változtatások a megyei tanács önkéntes tűzoltóknak szóló pályázatán

A megyei tanács tűzoltó csapatok támogatását célzó pályázati kiírását két részre tervezik bontani: az új csapatok védőruhákra, a már több éve tevékenykedő csapatok pedig más felszerelésekre, mint kis leltári tárgyak beszerzésére pályázhatnának a jövőben – jelentette be Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke október 15-én Kápolnáson azon az ünnepi rendezvényen, amelyet a helyi önkéntes tűzoltó csapat szervezett, hogy átadják a nemrég beszerzett védőruhákat a tagoknak. Hozzátette, az önkéntes tűzoltó csapatok tevékenységére a hegyimentés tekintetében is számít, hiszen ezáltal nem csupán a Hargita hegységet tudnák fejleszteni, de biztonságosabbá tennék a hegyiturizmust, ez pedig akár plusz jövedelem is lehetne az önkéntesek számára. Valamint a tűzoltó képzésekről is beszélt, amely helyszíneként egy központot terveznek kialakítani akár valamelyik elhagyott balánbányai bányaépület felújítása, átalakítása is alkalmas lenne erre a célra, fogalmazott a megyeelnök. Továbbá felvetette azt is, hogy jövőre fontolják meg Szent Flórián napja alkalmából többnapos fesztivál szervezését, mivel jó alkalom lenne, hogy megismertessék a közösséggel az önkéntes tűzoltók nemes és áldásos tevékenységét. Hozzátette, örömmel tölti el, hogy a kápolnási tűzoltó csapattal közvetlen bizalmi kapcsolatot sikerült kialakítani, és számos alkalmuk adódott közös ünneplésre.

A megyei tanács pályázatán kapott támogatásból a Kápolnási Önkéntes Tűzoltó Egyesület két rend védőruházatot, azaz bevetési kabátot, nadrágot, csizmát, védőkesztyűt, védősisakot sikerült vásárolniuk az alakulat tagjai számára. A rendezvényen elhangzott az önkéntességet, mint a közösség érdekében végzett munkát a székelység részének tekintik, és remélik, hogy az ők példájukat látva elkövetkező generációk is meglátják az önkéntességben rejlő közösségépítő és összetartó erőt. Az egyesület vezetője, Both Szabolcs elmondta, a beszerzett védőruhák a segítségükre fognak szolgálni, ezért a jövőben is ki fogják használni a pályázati lehetőségeket.Hozzátette, a megyei tanács pályázatának köszönhetően most már megfelelő számú védőruhával rendelkeznek, így remélik bővülni fog a megpályázható eszközök köre. A helyi polgármester, Benedek László is részt vett az eseményen, aki a megyei tanácsnak megköszönte, hogy kiemelten támogatják az önkéntes tűzoltókat, az önkénteseknek pedig a közösségért folytatott munkáért mondott köszönetet.

Az eseményről készült bejegyzés elérhető itt: https://www.facebook.com/borbolycsaba/photos/a.358855334161856.73407.215328865181171/1403472006366845/?type=3&theater.

Csíkszereda, 2017. október 15.

 651 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás