fbpx

Várják a Kossuth utcai oltásközpontban a csíkszeredaiakat

Megnyílt Csíkszeredában a Kossuth utca 4. szám alatti oltásközpont (a BCR bank mellett, a régi mentőállomás épületében), ahol a csíkszeredai lakosság jelentkezését várják a koronavírus elleni oltásra. Itt tartott sajtótájékoztatót január 18-án Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere, majd élőben is jelentkeztek a központ vezetőjével, Máthé Évával Borboly Csaba közösségi oldalán:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/442359077138227

A koronavírus elleni oltáskampány második szakasza pénteken, január 15-én kezdődött, ebben a körben a 65 év fölöttiek, a krónikus betegek, és a társadalom szempontjából kulcsfontosságú munkát végzők oltathatják be magukat.

A csíkszeredai Kossuth utcai oltásközpontot Hargita Megye Tanácsa szerelte fel és rendezte be a szükséges bútorzattal és felszereléssel, a személyzetet a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) biztosítja. Számos tennivaló volt az épületben: kimeszelték, megoldották a fűtést, vízmelegítőket szereltek, speciális linóleummal borították a padlót, beszerezték a bútorzatot a speciális felszerelésekkel együtt, mindezt idáig 150 ezer lej értékben, ismertette Borboly Csaba. A központ tevékenységét hat személy látja el jelenleg, Máthé Éva irányításával.

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala két oltásközpont kialakítását vállalta, a Közüzemek Rt. (Goscom) korábbi, Akác utca 1. szám alatti székhelyén és a zsögödfürdői vendéglőben, számolt be Korodi Attila. Mindkét helyszínen meg kellett oldani a víz, a fűtés és az áramellátás biztosítását, az internet bekötését, a helyiségek felszerelését bútorzattal és speciális eszközökkel. Az Akác utcai oltásközpontba elsősorban a felcsíkiakat, a zsögödfürdőiben pedig az alcsíki lakosságot várják, részletezte a polgármester.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.