fbpx

Vetélkedő a székelység története és kultúrája témában

A székelység története és kultúrája témában szerveztek vetélkedőt április 8-án szerdán általános iskolásoknak a székelyudvarhelyi Bányai János Műszaki Szakközépiskolában. A versenyre a megye több településéről érkeztek diákok.

A díjátadáson részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki megköszönte a tanároknak, hogy felkészítették a gyerekeket a versenyre, a diákoknak pedig, hogy időt és fáradságot nem sajnálva készültek, tanultak, és eljöttek a vetélkedőre.

– Nem olyan régi tantárgy a székelység története az iskolában, és ha már eljutottunk erre a szintre, hogy megyei versenyt szerveztünk, jó irányba haladunk. Székelyföldön ez a verseny nagy jelentőséggel bír, azt is mondhatom, hogy egyféle történelmi pillanat. Jó ötletnek tartom kiterjeszteni egész Székelyföldre vetélkedőt, a magyar nyelv és irodalom tantárgyversenyhez hasonlóan, ahol a szervezés, felkészülés tekintetében is magasra helyezik a lécet. Bízom abban, hogy aki eljött, mindenki nyert, hiszen amit megtanultatok, segíteni fog az itthon maradásban, gyökéreresztésben. Legyetek büszkék arra a térségre, ahol születettek, és amelynek a történelmét már jól ismeritek – emelte ki Borboly Csaba. Ugyanakkor a megyeelnök megköszönte a szervező tanárok, kiemelten Kovács Enikő és Thamó Csaba munkáját.

Minden résztvevő könyvjutalmat kapott, az első három helyezett pénzjutalomban is részesült a Rákóczi Szövetség, a Pro Hungaris Alapítvány és Hargita Megye Tanácsa támogatásának köszönhetően.

A verseny első helyezettje a fenyédi Márton Áron Általános Iskola csapata, másodikok lettek a Korondi Iskolaközpont diákjai, harmadik helyen végeztek az etédi Jósika Miklós Általános Iskola tanulói.

Csíkszereda, 2015. április 8.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.