fbpx

Virrasztóimaházat avattak Oklándon

Virrasztóimaházat adtak át Oklándon október 9-én, vasárnap. Az ünnepségen Kovács István sepsiszentgyörgyi unitárius lelkész, a Magyar Unitárius Egyház közügyigazgatója tartott beszédet, köszöntőjének alapgondolatát a 90. zsoltár 13. verséből vett „Taníts minket úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk” ige képezte. Kelemen Levente helyi unitárius lelkész pedig részletesen ismertette a virrasztóház megépítésének történetét. A jelenlévőket Cseke Miklós polgármester is köszöntötte, aki hangsúlyozta: ahogy a születéskor szükség van a bölcsőre, úgy eltávozásunkkor is a virrasztóházra. Az összefogás meghozta a gyümölcsét, ez az új létesítmény az egyház, a polgármesteri hivatal, a megyei tanács és a közbirtokosság közös munkájának eredménye, fogalmazott az elöljáró.

A beszédeket és az áldást követően az oklándi fúvószenekar játéka tette ünnepélyesebbé az eseményt. A program részeként köszöntötték az egyházközösség szépkorú tagjait, emléklappal és kulturális műsorral lepték meg őket.

Hargita Megye Tanácsa húszezer lejjel járult hozza az imaház megépítéséhez. Az avatást megelőző napon a helyszínre látogatott Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke, hogy megtekinthesse az épületet:

– A fiatalokra és az értük mindennap kifejtett munkára való összpontosítás mellett gondolnunk kell azokra is, akik értünk ugyanúgy dolgoztak, mint mi most a gyermekeinkért, mert nekik köszönhetjük a múltunkat és a jelenünket. Ebben a virrasztóimaházban családok százai köszönnek majd el szeretteiktől, nekünk pedig mindent meg kell tennünk azért, hogy mindenki méltó búcsút vehessen hozzátartozóitól – fogalmazott a megyeelnök.

Csíkszereda, 2016. október 10.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.