fbpx

Visszavonná Hargita Megye Tanácsa a Séra Zoltán elleni keresetét

Hargita Megye Tanácsa kész a korondi hulladékátrakó állomás ügyében Séra Zoltán ellen indított per visszavonására. Borboly Csaba megyeelnök január 12-én rendeletben bízta meg Bíró Barna Botond alelnököt ez ügyben, aki egy nappal korábban a Korondon rendezett sajtótájékoztatón a Séra-ház perének visszavonását sürgette. (A rendelet itt érhető el: https://drive.google.com/file/d/0B3DH_aG2Ui1URWFGNUIxSERFcVE/view)

– Üdvözlöm Bíró Barna Botond első, alelnöki minőségében tett javaslatát, hogy egy rövidebb eljárással visszavonjuk a Séra Zoltán háza építkezési engedélye kapcsán indított pert. A decemberi tanácsülésen általam ajánlott eljárás sokkal időigényesebb lett volna, a Bíró alelnök úr változata egyszerűbb és gyorsabb. Rendeletemmel lehetőséget biztosítottam számára, hogy önállóan, saját belátása szerint eljárjon a Séra-ügy visszavonása ügyében, ha ezt komolyan gondolta, és ennek köszönhetően minél hamarabb pontot tegyünk a vita végére – nyilatkozta a megyei tanács elnöke, aki január 12–13-án az Erdélyi Önkormányzati Találkozón vesz részt, de kiadta a rendeletet (amely hatályba is lépett). Ezzel megbízza Bíró alelnököt a korondi peres ügy továbbvitelével, akit erről a kiközlés előtt tájékoztatott.

A megyeelnök „időigényesebb” javaslata korábban az volt, hogy kérjenek egy harmadik jogi szakvéleményt egy ügyvédtől, aki nem vesz részt a perben, arról, hogy mi legyen a mindkét fél számára megfelelő megoldás, az érvényes törvények alapján erre felhatalmazást kérve a megyei tanácstól. A szerdai korondi sajtótájékoztatón Katona Mihály polgármester egy lehetőséget vázolt fel, mely szerint, ha nem sikerül a tervezett második helyszínen megvalósítani az átrakóállomást, akkor Korond község lemond róla, és keressenek más települést erre a célra. Borboly Csaba válaszában kijelentette, hogy akkor az esetleges a C verzió térségi politikai felelősségvállalást kell hogy jelentsen.

A sajtótájékoztató után, a Korondra tervezett hulladékátrakó helyszínéről való facebookos élő bejelentkezésében (a videó megtekinthető itt: https://www.facebook.com/csaba.borboly/videos/1401249919894103/) elmondta, hogy ugyanott tartanak, mint több mint másfél éve, és akkor saját kezűleg leírta, hogy egyezségre kell jutni. „Ez a B verzió, hisz ha az A verziót követi mindenki, (perek, feljelentések, dokumentumok megtámadása, cirkuszok stb.), az csak indulatot vált ki és idegességet okoz, ami félelemhez és eredménytelenséghez vezet. Ellenben ha netalán valamilyen okból kifolyólag a megyei tanács által biztosított pénzből megvásárolt második helyszínen, a településtől távol sem épülhet meg az átrakó, akkor a térségi felelős vezetők javaslatára kell a C verzióra megoldást megkeresnünk, hisz ebben a pillanatban a számok világosan mutatják, hogy átrakás és tömörítés nélkül erősen veszteséges lehet a térségi hulladékgazdálkodás. Én végig a B verzióra adtam a voksomat, örvendek, hogy ma már egyre többen erről beszélnek, főleg a decemberi tanácsülésen és az azóta folytatott konzultációnak is köszönhetően, sőt »még erre kérnek fel«. Na, de a B verzió esetében Korondért mindannyiunknak tenni kell még, hisz bizonyos lemondásokkal és felelősséggel jár az is! Bízom benne, hogy sikerül! Várom a javaslatokat, meglátásokat!” – fogalmaz az élő bejelentkezés videójához kapcsolódó bejegyzésében a megyeelnök.

A december 28-i tanácsülésen Borboly Csaba szintén kifejtette álláspontját az ügyben: https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1155026734544708/

Csíkszereda, 2017. január 12.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.