fbpx

Zöldségfeldolgozó létesülhet Székelykeresztúron

A székelykeresztúri önkormányzat, Hargita Megye Tanácsa és a nemrégiben megalakult értékesítési szövetkezet összefogásából térségi zöldségfeldolgozó és -csomagoló létesülhet Székelykeresztúron. A feldolgozónak a keresztúri unitárius egyházközség ad helyet, a szervező munkát az Agro Caritas által is létrehozott értékesítési szövetkezet végzi, amibe 15 térségi termelő is csatlakozott – erről egyeztetett Borboly Csaba megyeelnök és Rafai Emil polgármester, valamint Szombatfalvi József unitárius lelkész a helyi zöldségtermelőkkel, vállalkozókkal március 17-én, vasárnap a helyszínen. A megbeszélésen továbbá részt vett Sinka Arnold, a Gyulafehérvári Caritas Vidékfejlesztési részlegének programfelelőse, az Átalvető projektmenedzsere, Benedek Lukács vállalkozó és Benyovszky Lajos megyei tanácsos, illetve több térségi zöldségtermelő gazda.

– Ha mindenki az ügy mellé áll, akkor a mostani térségbeli termelést meg lehet tízszerezni és jövedelmezővé tenni, ezáltal új munkahelyeket is teremteni – hangsúlyozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Tizenöt termelő gazda és az Agro Caritas létrehozta a Zöldségfeldolgozó Szövetkezetet, amely a székelyudvarhelyi közintézményekbe – kórházba, iskolákba – szállítja általános forgalmi adó (TVA) nélkül, olcsóbban a helyi termelők zöldségeit.

Csíkszereda, 2013. március 18.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.