fbpx

1000 gyerek lovagoltatása Hargita megyében

Közel a cél

Hargita Megye Tanácsa és Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége korábban azt a célt tűzte ki, hogy a megyében 1000 gyerek számára biztosítsanak lehetőséget a lovaglásra partnerek révén.

Pénteken, november 25-én, Marosvásárhelyen a III. Székelyföldi Lovasfórumon Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszönetet mondott a fejlesztési ügynökség mellett Potápi Árpád János Magyarország államtitkárának az évek során bizonyított odaadásáért a lovas tevékenységek mellett, valamint Makkai Péter államtitkárnak, hogy sikerült elismertetni a lovasterápiát.

Hargita Megye Tanácsa 2017-ben alakított lovas munkacsoportjának egyik eredménye a megyei tanács elnöke szerint, hogy a különböző lovas tevékenységeket sikerült összehangolni.

Közel az ezres cél, hiszen az adatok szerint idén már 763 gyerek van már regisztrálva, akik valamilyen formában gyakorolják a lovaglást. 2017-ben ez a szám még 263 volt.

20 lovarda működik Hargita megyében. Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége idén három lovas egyesület bejegyzésében vállalt szerepet.

A csíksomlyói búcsúra évről-évre egyre több a lovas zarándok. Idén, ötödik alkalommal került erre sor, több mint kétszázan érkeztek lóháton a hegynyeregbe, amelynek Kolozsvári Tibor megyei tanácsos ötletgazdának köszönhetően.

Az elmúlt két évben Hargita Megye Tanácsa és Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége 25 lovasesemény társszervezője volt, amelyeket együtt több mint 200 ezer lejjel támogattak.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.