fbpx

1,6 millió lejt hagyott jóvá a megyei tanács testülete a gyermekvédelemnek

Hargita Megye Tanácsának testülete a csütörtöki, október 19-i rendkívüli tanácsülésen 1,6 millió lejt hagyott jóvá a Hargita Megyei Szociális és Gyerekvédelmi Vezérigazgatóság számára. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, hogy reméli novemberben a kormány már jobb belátásra tér és utalni fogja a támogatásokat, amivel tartozik. Mint mondta a megyei tanács erején felül igyekszik támogatni a gyermekvédelmet. Mint azt korábban írtuk (http://www.hargitamegye.ro/hirek/2.7-millio-lejt-kapott-a-gyermekvedelem-a-kormanytol.html) szeptemberben 2,7 millió lejt sikerült kieszközölni a kormánytól azt követően, hogy Borboly Csaba megyeelnök és Elekes Zoltán a gyermekvédelmi igazgatóság vezetője Bukarestben járt (https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1383675728346473/).

Egy másik napirendi pontban a Kissolymost Székelykeresztúrral összekötő 134A jelzésű megyei út gázvezetékeinek védelmét szolgáló munkálatok műszaki dokumentációját fogadták el. A megyeelnök emlékeztette a tanácsosokat, hogy ugyan kis értékű munkálatokról van szó, de egy nagy és fontos beruházás utolsó lépéséhez érkeztek (az előzményekről itt olvashatnak).

A tanácsülés végén a megyeelnök felkérte tanácsos kollégáit, hogy a medvetámadások áldozatainak megsegítésére nyitott számlára ők is adakozzanak, amelyhez a megyei tanács alkalmazottai is hozzájárultak. Mint mondta Bukarestből nem lehet számítani semmilyen támogatásra, egyes áldozatok pedig a kórházi ellátást vagy a kórházból történő haza utazást sem tudják biztosítani, ugyanakkor legtöbbször a családfenntartó kerül kórházba vagy egyedülálló, mint az a szenttamási idős hölgy, akit saját kertjében támadott meg a medve. Az állam pedig akárcsak a gyermekvédelem esetében nem kíván foglalkozni ezen problémával.

Az alábbi számlaszámra utalhatnak az adakozók: RO23 RZBR 0000 0600 1965 8387

Csíkszereda, 2017. október 19.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.