fbpx

2017-ben is kalákáznának

A Hargita Megye Tanácsa által indított, 2013 óta tartó kalákaprogramot a jövő évben is folytatnák, ezért Borboly Csaba megyeelnök azzal a felhívással fordult a polgármesterekhez, hogy küldjék el, mire lenne szükség, amit kalákában meg lehet oldani. Ezt a megyei tanács elnöke a Csík-térségi polgármesterekkel való hétfő reggeli találkozóján jelentette be. A kérés szerint a helyi önkormányzatok január közepéig küldhetik el igénylésüket, hogy a jövő évi pénzvisszaosztásoknál figyelembe vehessék azt. Borboly Csaba hangsúlyozta, hogy elsősorban családokat célzó, illetve közösségépítő programokat, kezdeményezéseket tudnak támogatni kalákával, és kérte, hogy ezt tartsák szem előtt az igénylések megfogalmazásánál, amelyeket a kalaka@hargitamegye.ro e-mail-címre küldjenek, vagy a megyei tanács adott térségben lévő területi irodájába.

A kalákák azzal a céllal indultak a megyei tanács kezdeményezésére 2013-ban, hogy javítsanak az egészségügyi működési engedély nélküli vidéki iskolák körülményein, a megyei tanács által leosztott összegekből. Azóta a kaláka kiterjedt kultúrotthonok és más létesítmények javítására is.

A megyeelnök a megbeszélésen ismét felvetette azt a hétvégén közzétett javaslatát (https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1123014854412563), mely szerint az RMDSZ december 11. után, ha lehetősége lesz rá, Bákó és Neamț megyében kérjen prefektusi tisztséget, mert ott nagyobb szükség van rá a földbirtokok jogviszonyának rendezésében, amiben az egész Csík-térség érintett.

Csíkszereda, 2016. november 21.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.