fbpx

35 repjeggyel támogatnák a Hargita megyei fellépőket szociokulturális eseményeken Marosvásárhely és Debrecen útvonalon

Az Aeroexpress Regional felkérésére Hargita Megye Tanácsa is népszerűsíti az új légi összekapcsolást Székelyföld és Kelet-Magyarország között

A napokban új járatokat hirdetett az Aeroexpress Regional új magyar légitársaság, többek között Marosvásárhely és Debrecen között is, ezzel biztosítva Székelyföld és Kelet-Magyarország testvérmegyéi és testvértelepülései között is a kapcsolatok elmélyítését.

https://fb.watch/fw2ycPTDjD/

A légitársaság felkérésére Hargita Megye Tanácsa is segíti a járatok népszerűsítését.

A légitársaság felajánlásának köszönhetően 35 repjeggyel tudjuk támogatni a jelentősebb szociokulturális eseményeken résztvevő Hargita megyei fellépőket Marosvásárhely és Debrecen útvonalon. Az igénylést az info@hargitamegye.ro e-mail címre kell elküldeni és elbírálás után választjuk ki a támogatandó fellépőket vagy csoportokat.

A repülőjáratokat kezdetben október 28-ig biztosítja a társaság heti háromszor, az utasforgalom felmérésére Marosvásárhely – Debrecen – Marosvásárhely, Debrecen – Kolozsvár – Debrecen, illetve Budapest – Kolozsvár – Budapest útvonalon. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint, a járatok létrehozásával nagy lehetőség nyílik a székelyföldi, erdélyi utazóknak.

– Elkötelezettek vagyunk abban, hogy népszerűsítsük a járatokat. Az utazáson túl szerteágazó lehetőségek nyílnak meg. Kulturális területen több lehetőségünk lesz testvérmegyei és testvértelepülési kapcsolataink megerősítésére és elmélyítésére. Megnyílnak a lehetőségek a közös kulturális programok elmélyítésére és újak megalapozására. Ugyanakkor a turizmus fellendítésében is jelentős potenciál rejlik. Ezekre, ha időben felkészülünk és már tervezünk, a járatokat Hargita megye fejlesztésére is felhasználhatjuk. Magyarországi befektetőkkel is könnyedén fel tudjuk így venni a kapcsolatot és bízom benne idővel számos üzleti barátság kötődik magyarországi és székelyföldi befektetők között. Hiánypótló regionális légivonal jött most létre, amelyet ki kell használnunk – tette hozzá a megyei tanács vezetője.

Október 28-ig hétfőn, szerdán és pénteken közlekednek a repülők. További részletek a társaság weboldalán érhető el:

https://www.aeroexpress-regional.hu/

 

Csíkszereda, 2022. szeptember 13.

 256 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás