fbpx

A helyi vállalkozásokkal összefogva javítják a közberuházások és közszolgáltatások minőségét

Hargita Megye Tanácsa online webinárium formájában, az Országos Közbeszerzési Ügynökség támogatásával és részvételével, szeptember 13-án újabb tájékoztatót szervezett, amelynek fő témája volt az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer (SEAP) funkciói, valamint az elektronikus közbeszerzési rendszerben tapasztalt akadályok megoldása.
Hargita Megye Tanácsa központosított közbeszerzési egységként a cégekkel való szorosabb kapcsolat kialakításán dolgozik.
– A helyi vállalkozásokkal együtt dolgozva tudjuk a közszolgáltatások és közberuházások minőségét is javítani és a közpénzeket hatékonyan felhasználni. A nagy összeggel meghirdetett közbeszerzésekre várjuk a kisvállalkozások jelentkezését is, sok esetben azonban nem értesülnek a lehetőségről, vagy nincs kellő tapasztalatuk hozzá, de ilyenkor mindig megvan a lehetőségük a társulásra.- mondta Borboly Csaba Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Hargita Megye Tanácsa országos szintről lett megbízva, hogy regionális szinten lebonyolíthasson közbszerzéseket helyi önkormányzatok számára is.
Céljaik közé tartozik, hogy olyan közbeszerzési eljárásokat indítsanak, amelyek teljes mértékben lefedik az igényeket, és lehetőséget biztosítanak a gazdasági szereplőknek a konkrét igények meghatározására, ezáltal ösztönözve a piac fejlődést.
Hargita Megye Tanácsának közbeszerzési oldala itt érhető el:
http://achizitiipublice.judetulharghita.ro/hu

 

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.