fbpx

62 program a fiatalokért, több mint húsz településen

Egyhetes rendezvénysorozatot szervezett a fiatalok számára Hargita Megye Tanácsa május 7. és 11. Között, mely a megye több mint húsz településén zajlik. Az eseményt Zonda Erika, Hargita Megye Tanácsa programokért felelős vezérigazgatóságának vezetője nyitotta meg hétfőn, május 7-én 10 órától a csíkszeredai megyeházán.

– Az ifjúság az igazi érték – kezdte köszöntőbeszédét Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, és hozzátette, évről évre több ráfordítást és nagyobb figyelmet kell szenteni a fiataloknak annak érdekében, hogy felnőttként itthon akarjanak majd helytállni. „Ebben a bizonytalan világban a mi felelőségünk olyan lehetőségeket biztosítani az ifjúságnak, hogy tanulmányaik befejeztével itthon is sikeresek és eredményesek lehessenek” – fejtette ki a megyeelnök.

– Fontos, hogy a fiatalok ki tudják próbálni magukat minél több területen, hogy rájöjjenek, mihez is van adottságuk, és azokra nagyobb hangsúlyt fektetve fejlesszék magukat tovább, hisz így lehetnek garantáltan sikeres felnőttek – mondta Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, és kiemelte azt is, az ifjúság sikere egész Székelyföld sikere, ezért is törekszenek arra, hogy a megye minél több programjába bevonják a helyi fiatalokat.

– Hargita Megye Tanácsa a 2018-as esztendőt az ifjúság éve jegyében igyekszik olyan tartalmakkal megtölteni, ami lehetőséget biztosít fiatal pályakezdő, vagy a művészetek iránt érdeklődő diákoknak, egyetemistáknak a megmutatkozásra. Ezért ebben az évben a megyeháza földszinti kiállítótere átalakul az Ifjúság Terévé – mondta el Iochom Zsolt, Hargita Megye Tanácsának munkatársa és a rendezvénysorozat szervezőcsapatának aktív tagja, majd röviden ismertette a pályázati kiírás lényegét.

A beküldött pályamunkákat Ferencz Zoltán, a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ művészeti vezetője, Fülöp József képzőművész, Kassay Péter megyei tanácsos, Székedy Ferenc műkritikus, valamint Iochom Zsolt fényképész értékelte. Az első díjat Siklódy Fruzsina nyerte el, a második helyen Száva Katalin végzett, harmadik lett Bilibok Arnold Loránd és a közösségi oldalon meghirdetett verseny közönségdíját pedig Varga Beáta nyerte el.

A rendezvénysorozat teljes programja és minden hasznos információ itt tekinthető meg.

Csíkszereda, 2018. május 7.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.