fbpx

A csíki anyákat is várják a család munkacsoportba

Idén hetedik alkalommal szervezi meg a Csíki Anyák Egyesülete május 7-12. között az Édesanyák Hete névvel országos sikernek örvendő, példamutató egy hetes rendezvényt visszatérően a megyeháza márványtermében.

– Szeretünk visszatérni, beköltözni a meleg, és barátságos, világos parkettázott terembe, ahol igazi nagycsalád módjára belakjuk a helyet, gyerekzsivajtól, várandós anyukáktól, gyermekeiket pesztráló édesapáktól, olykor még nagymamáktól, barátainktól hangos és van teli az alsó szint – fogalmazott Tiboldi Bea, a Csíki Anyák Egyesülete elnöke.

A hivatalos megnyitót hétfőn, május 7-én 18 órától tartották megyeháza a márványtermében, ahol Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Zonda Erika programokért felelős vezérigazgató köszöntötte a megjelenteket, ismertetve a megyei tanács családprogramját és Család munkacsoportjának fő célkitűzéseit.

– Arra bátorítom Önöket, hogy jöjjenek ötletekkel, hisz nem csak ez a hét szól az édesanyákról és az ifjúságról, hanem az év minden napja. A megyeháza egy 24 órás intézmény, nyitottak vagyunk az alulról jövő kezdeményezésekre, hogy valós igényeknek tudjunk eleget tenni – emelte ki Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

Zonda Erika vezérigazgató a Család munkacsoport tevékenyégét ismertette, ugyanakkor ez alkalommal felkérték a Csíki Anyák Egyesületét, hogy csatlakozzon a munkacsoportba való képviselettel.

A rendezvény fővédnöke idén is egy hölgy, Sógor Enikő 4 gyermekes édesanya. Ő és koraszülöttek ügyeit képviselő kollegái szerdán tartanak majd előadást az érdeklődőknek, és ezen alkalomból lehetőség nyílik a törvénymódosító javaslatot is aláírni a helyszínen, melyet Enikő és kollégái dolgoztak ki figyelmesen. Továbbá, egész hét folyamán gyűjtik a Corona-Hargita vonatok emberséges viszonyokat biztosító működési kérelmét támogató íveket is, amelyet a három megyei tanács elnök közösen kezdeményezett. Rendezvényt támogatja Hargita Megye Tanácsa, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és a Communitas Alapítvány.

Csíkszereda, 2018. május 7.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.