fbpx

67 településért szállhatnak versenybe a cégek

A tej- és péktermékek napközikbe, illetve 1–8. osztályokba való szállítására vonatkozó közbeszerzési pályázatot idén is külön-külön 67 településre hirdette meg Hargita Megye Tanácsa, az előző évekhez hasonlóan. Ezzel a megyei tanács azt szeretné elérni, hogy a helyi termelők ne kerüljenek hátrányba a nagy, országos cégekkel szemben, és helyi, friss, egészséges termékeket kapjanak az óvodások meg az iskolások. Borboly Csaba megyeelnök arra bátorítja a Hargita megyei vállalkozókat, hogy jelentkezzenek a közbeszerzésre, adjanak lehetőséget cégüknek, hiszen az, hogy helyi terméket kapnak tízóraira a gyerekek, a felnőtt lakosságnak is kedvező lehet, ugyanis nagyobb mennyiségű megrendelés a munkahelyek számának növekedését jelentheti.

A tej szállítására szóló kiírás becsült összértéke 4 230 306,08 lej (áfa nélkül), 2014. augusztus 18., 9 óra jelentkezési határidővel. A péktermékek esetében 2 288 526,24 lej (áfa nélkül), a jelentkezési határidő pedig 2014. augusztus 19., 9 óra.

– Természetesen bárki pályázhat az ország bármely részéből, a törvényeknek megfelelően, de szeretnénk, ha a helyi kis- és közepes vállalkozók minél nagyobb számban jelentkeznének, hiszen az inkább a közösségek hasznára válik, mint ha egy nagy cég távolról szállítja a tejet és a kiflit – nyilatkozta Borboly Csaba.

2009-ben Hargita Megye Tanácsa, az országban elsőként, a helyi önkormányzatokra bízta a tej és kifli iskolai szolgáltatását célzó közbeszerzés lebonyolítását, a kormány 2012-ben meghozott rendelkezése alapján azonban a megyei tanácsoknak kell megszervezniük a közbeszerzést, egységesen, szigorított feltételekkel. Így Hargita Megye Tanácsa hirdeti meg a versenytárgyalást, de továbbra is külön-külön mindegyik város, község számára.

Csíkszereda, 2014. július 8.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.