fbpx

Új ortopéd szakorvos érkezik Csíkszeredába

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba dr. Deák Imre Barna személyében új ortopéd-traumatológus szakorvos érkezik. Az új szakorvos augusztus 1-jén kezdi meg munkáját a Hargita Megye Tanácsa alárendeltségébe tartozó kórház ortopédiai és traumatológiai osztályán. A június 26-ára meghirdetett írásbeli vizsgára csak dr. Deák Imre Barna jelentkezett, aki sikeresen tette le azt.

Dr. Deák Imre Barna 1981. február 6-án született Marosvásárhelyen. Az orvosi egyetemet szülővárosában végezte el, majd a rezidensi gyakorlatát a Maros Megyei Sürgősségi Kórházhoz tartozó 1-es klinika ortopédiai és traumatológiai osztályán végezte.

– Több oka is van annak, hogy Csíkszereda mellett döntöttem: a feleségem csíkszeredai, ugyanakkor szakmailag is sokat jelent, hogy itt dolgozom majd. Mindenképp itthon szeretnék maradni, ez nagyon fontos számomra, annak tudatában is, hogy külföldön nagyon sok jól fizető állás van orvosok számára – mondta az ortopéd szakorvos.

A megyei tanács által meghirdetett orvosi állás betöltése jelzés értékű, bizalomra ad okot, hogy vannak orvosok, akik itthon, a közösségért dolgozva képzelik el jövőjüket, véli Borboly Csaba megyeelnök.

– Hargita Megye Tanácsa nagy gondot fordít arra, hogy jó szakembereket vonzzon Csíkszeredába. A megyei tanács és a sürgősségi kórház közös erőfeszítéseinek pozitív eredményeként tekintünk arra, hogy dr. Deák Imre Barna sikeresen vizsgázott és szívesen dolgozik majd a mi intézményünkben – nyilatkozta a megyei tanács elnöke.

Az ortopéd-traumatológus szakorvos egyébként a Hargita Megye Tanácsa által biztosított orvoslakások egyikében fog lakni, a benyújtott kérelmét az illetékesek jelenleg bírálják el.

Csíkszereda, 2014. július 9.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.