fbpx

Florea fél

Olvastam a Székelyhonon, hogy Florea magabiztosan vezet. Ha igazak a felmérések, akkor miért van szükség ilyen praktikákra, mocskolódásokra? Én ezekből azt szűröm le, hogy Florea fél. Fél a magas részvételtől, fél a tisztes versenytől, mert akkor kiderülhetne, hogy biza a király meztelen. Szerintem vannak neki nem publikált felmérései is, amelyek e stratégia mentén indították el. Ez lehet a magyarázata annak, hogy Dorin Florea már a kampány kezdete előtt szét akarja verni a normális párbeszéd, választási kampány bárminemű esélyét, ugyanis ha sikerül egy kölcsönös mocskolódásokra, vádaskodásokra, cirkuszokra alapozott  kampányt generálnia, akkor nyert ügye van.

Amikor háború van, és nem verseny, akkor a ráció háttérbe szorul, és a zsigeri indulatok döntenek. Ha egymást mocskolják a jelöltek, akkor a bizonytalanok, a politika iránt kevésbé elkötelezettek messze elkerülik az urnákat, és akkor csak az elkötelezett törzsszavazók meg a fagyasztott csirkékkel és más dolgokkal lekenyerezett szavazók mennek el választani. Ha ilyen választás lesz Marosvásárhelyen, Maros megyében június 10-én, akkor Floreának nyert ügye van. Ha nem ilyen választás lesz, akkor Florea bukik.

Ha Florea jól állna, ha bízna a győzelmében, akkor nem kellene ilyen nemtelen eszközöket felhasználjon, hanem szépen nyugodtan megnyerné a választást. De Florea nem ezt teszi, ebből azt a következtetést vonom le, hogy úgy gondolja, csak akkor van esélye, ha cinkelt lapokkal játszik.

Természetesen nem kockázat nélküli, amit csinál, mert a negatív kampány velejárója „a fagyi visszanyal” esete, amikor is a választók rájönnek, hogy őket manpulálható tömegnek tekintik, és akkor visszafelé sül el a dolog.

Ezért mondom azt, hogy minden tisztességes marosvásárhelyi polgárnak, politikusnak az a dolga, hogy a rendelkezésére álló eszközökkel megakadályozza a dzsungelharc kibontakozását. A marosvásárhelyi magyaroknak pedig többleterőt és elszántságot kell adjon az, hogy tudják, ők állnak a jó oldalon. És az a dolguk, hogy ne egy, hanem ha lehet, két-három embert vigyenek el szavazni június 10-én, mert Florea legyőzhető. És erről meg kell győzzék román szomszédjukat is, ugyanis a józan, tisztességesen gondolkodó románok is átlátnak majd a szitán, ha a józan párbeszédben partnerre találnak, és nem etnikum szerint fognak szavazni, hanem annak alapján, hogy ki lenne jó polgármestere a városnak. Frunda György személyében ilyen jelöltje van a városnak. Bízzunk benne, hogy végre-valahára a ráció felülkerekedik Marosvásárhelyen is.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.