fbpx

A beutazási adatlap(PLF) hiánya miatt bírságoltak, visszakérhetik a pénzüket

A digitális beutazási adatlap (PLF) kitöltésének elmulasztásáért kiszabott bírságok visszafizetésének eljárását rögzítő jogszabály ma megjelent a a Hivatalos Közlönyben.

A jogszabály szerint  a megbírságolt állampolgároknak a lakhelyük szerinti polgármesteri hivatal adóosztályán kell kérvényezniük az összeg kifizetését a szerdától számított 90 napon belül. A kéréshez csatolni kell a bírságról szóló jegyzőkönyvet és a kifizetési bizonylatot.

A fejlesztési minisztérium arról is tájékoztatott, hogy a kérés online is benyújtható https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online platformon keresztül.

Az összeget a polgármesteri hivatal adóosztálya a kérés benyújtásától számított legtöbb 45 napon belül utalja az ügyfél folyószámlájára, de felvehető készpénzben is az adóosztály pénztáránál.

Nem kell kérvényt benyújtaniuk azoknak az állampolgároknak, akiket megbírságoltak az adatlap kitöltésének elmulasztása miatt, de a büntetést nem fizették ki. Esetükben semmisnek nyilvánítják a bírságról szóló jegyzőkönyvet.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.