fbpx

Részvételi költségvetés negyedik szakasza Hargita megyében: zajlik a szavazás

Partnerség a civilek és a helyi önkormányzatok között

Augusztus 12-én megnyílt a szavazás Hargita megye  első részvételi költségvetésének ötleteire, harminc nap után pedig eldől, hogy a 22 érvényesített projekt közül melyet vagy melyeket valósítja meg Hargita Megye Tanácsa.

A 22 érvényesített projektre előzetes regisztrálás után szavazhatnak a Hargita megyeiek szeptember 11-ig, a szavazás egy szakaszban történik, és a platformon regisztráltak csak egy projektre szavazhatnak. A regisztrációhoz szükséges a név, lakcím, felhasználónév, jelszó és email cím megadása.

Lényeges tudnivaló, hogy az érvényesített projektek nagy része a helyi önkormányzatokkal partnerségben valósulhat meg, ezért szükséges az együttműködési szándéknyilatkozat benyújtása a pályázók által augusztus 22-éig, és ha szavazás által nyertesnek minősül a projekt, akkor az elvi egyetértés hatályba lép.

A nyertes projekteket a szavazatok számának sorrendjében választják ki, projektkategóriától függetlenül az egymilliós keretösszeg felhasználásáig. Hargita Megye Tanácsa fenntartja a jogot a becsült összeg csökkentésére az utolsó nyertes projekt esetében a részvételi költségvetés keretének kimerüléséig. Eredményhirdetésre szeptember 12-én kerül sor.

A regisztráció és a szavazás a következő felületen lehetséges: https://hargitamegye.ro/reszveteli-koltsegvetes/.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.