fbpx

A bürokrácia huzavonája balesethez vezetett

Már többször kértem, hogy a félkész állapotban lévő sáncra Zetelakán tegyünk fedelet, az ott lakók biztonsága érdekében, a helyi közösséggel meg is egyeztünk, hogy közösen ezt megoldjuk, de még azóta is zajlanak a vásárlási procedúrák. Ez Románia, 2018-ban! – írja közösségi oldalán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Az imént értesültem arról, hogy ma délután beesett egy 22 éves fiatal nő a lefödetlen járdába Zetelakán és balesetet szenvedett, a mentő szállította kórházba – derül ki a facebook bejegyzésből. Borboly Csaba megyeitanács-elnök együttérzését fejezi ki a balesetet szenvedő fiatal sportolóval és hozzátartozóival szemben és mihamarabbi megoldást sürget a fennálló veszélyforrás elhárítására.

Az ősz folyamán a megyeitanács-elnök személyesen tekintette meg az épülő járda munkálatait, amelyre a közösségi térben is többen panaszkodtak. A beruházás kivitelezését egy bákói cég nyerte el, aki a kezdéssel is késett, és az elvégzett munkája is pontszerű javításokra szorult. A megkötött szerződésben foglaltak szerint a kivitelezőnek szeptember 20-ig kellett volna elkészülnie az aszfaltozott járdával, azonban szerződéshosszabbítást kért október végéig.

A munkálat jelenlegi állása a Beruházások oldalán követhető:

http://investitii.hargitamegye.ro/node/161

A témához kapcsolódó előzményekről itt olvashatnak:

Borboly Csaba: Nem fogunk fizetni a rosszul kivitelezett munkáért!

Késik a járda építése Zetelakán

Közel 3 km járda épül Gyergyóalfaluban és Zetelakán

Csíkszereda, 2018. január 11.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.