fbpx

A csíkszentmártoni szakképzést támogatta Hargita Megye Tanácsa

A csíkszentmártoni Tivai Nagy Imre Szakközépiskolának nyújtott támogatást Hargita Megye Tanácsa az ifjúsági programja révén. A november 25-i ünnepségen a Tivai-szakácsok új üstöket és szeneskályhákat vehettek át az iskola udvarán. A Tivai Konyha című pályázat által a diákoknak egy felszerelt tankonyhában nyílik lehetőségük a gyakorlati oktatás elsajátítására. A támogatás a megyei tanács térségi szakoktatás fellendítését elősegítő stratégiájának része. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke az ünneplő fiataloknak kifejtette, folyamatosan együttműködnek a helyi önkormányzattal, a közbirtokosságokkal és a lakossággal annak érdekében, hogy újabb fejlesztések valósuljanak meg Alcsíkon.

– Gratulálok a diákoknak és az oktatóknak a sikeres pályázathoz, a helyi fiataloknak köszönhetően az iskolának nemcsak jelene, hanem jövője is van, és ebben mindenkinek szerepe van – mondta a megyeelnök hangsúlyozva a helyiek összefogását és szerepét a fiatalok itthon tartása érdekében. – Akkor érhetünk el eredményeket a szakoktatás terén, ha az érdekeltek összefognak, az iskola megfelelő teret biztosít annak érdekében, hogy a fiatalok szakmát tanulhassanak, hiszen igény van rá. Meg kell látnunk azt a lehetőséget, amelynek révén a vendéglátásban jó szakembereket képezve turistákat csalogathatunk ide – tette hozzá Borboly Csaba hangsúlyozva, hogy a szülőknek és a tanulóknak is meg kell látniuk a lehetőséget abban, ha a gyermek szakmát tanul, segítve a fiatalokat az itthon boldogulásban.

Alcsíkon a szakképzés jövőjéről való közös gondolkodás nem új keletű, legutóbb egy héttel ezelőtt a Tivai Nagy Imre Szakközépiskolában kialakítandó alcsíki tangazdaság lehetőségéről egyeztetett a megyei tanács, a helyi önkormányzatok, a közbirtokosságok és helyi gazdasági szereplők, mivel meggyőződésük, hogy az jelentős hatással lenne a térség fejlődésére.

 

Csíkszereda, 2015. november 25.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.