fbpx

A csíkszentsimoni sörgyárat kérte fel Borboly Csaba a medveáldozatok megsegítésére

Az év utolsó napján Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a csíkszentsimoni Tiltott Csíki Sör Manufaktúrát látogatta meg. A látogatás előzményeként a megyei tanács elnöke a simoni gyár már híressé vált Medve Trutyi termékéből kapott ajándékba:

https://fb.watch/aemv3QLkJk/

A terméken feltüntetett írás szerint az eladásból származó bevételt a medveprobléma megoldására, az erdélyi medve jóléti programra fordítják. Ezt kihasználva kereste meg Borboly Csaba a vállalkozást, bemutatva a gondokat, amelyre évről évre késik a megoldás. Mint elmondta, csaknem 40 medvetámadás volt az idén az országban, a legtöbb Hargita megyében. Az áldozatok többsége pásztor, akik a támadások következményeként nem minden esetben tudnak új munkahelyet találni. A csíkszentsimoni gyár pedig az adományozáson túl akár az alkalmazásukban is segíthetne.

 

– Ha már az állam nem tudta mindeddig megoldani a medveproblémát, talán ez a projekt az, amely megoldással szolgálhat az áldozatok számára. A medvetámadás áldozatainak segítségre van szükség, Hargita Megye Tanácsa hatásköre pedig nagyon korlátozott. Minden megoldási javaslat mellé pedig igyekszünk odaállni – mondta el Borboly Csaba, hozzátéve, hogy továbbra is ügyvédet keresnek, aki felvállalja a medveáldozatok ügyét.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.