fbpx

A digitális oktatás támogatását szorgalmazza Borboly Csaba a Központi Fejlesztési Régió tanácsának elnöke

Megtartotta idei első ülését a Központi Fejlesztési Régió tanácsa március 10-én, szerdán. Az ülést Borboly Csaba elnök nyitotta meg, akit decemberben választottak meg a tanács élére.

A napirendek megvitatása mellett Borboly Csaba a különfélék között a digitális oktatásra fektetett nagyobb hangsúlyt szorgalmazta.

 

Csák László szakértő bemutatta a digitális oktatás akciótervét is, amelyet Hargita Megye Tanácsa rendelt meg. Ennek egyik fontos eleme, hogy a digitális eszközök használata mellett nagy hangsúlyt tulajdonít a pedagógusok képzésére is ezen a területen bevonva a felsőfokú oktatási intézményeket.

– A koronavírus járvány rányomta bélyegét az oktatási rendszerre. Nagyon gyorsan felszínre hozva a hiányosságokat. Egyik leginkább érintett réteg azok a régiók, ahol a digitális eszközök hiányosak és jel sincs, így az online oktatás is akadályokba ütközött. Hargita Megye Tanácsa részéről, bevonva országos és nemzetközi szakértőket összeállítottunk egy akciótervet, amelynek alapja konkrét adatok és amely követi az országos és európai stratégiát is. A központi fejlesztési régióban ez egy pilotprojekt lehet, amennyiben támogathatóvá válik – tette hozzá Borboly Csaba.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.