fbpx

A disznótor fesztivál jó alkalom volt a személyes találkozásra

A Korondi Polgármesteri Hivatal második alkalommal szervezte meg az Ízig – vérig disznótor fesztivált február 4-én, szombaton a község központjában. A kora reggeli órákban összegyűlt csapatok egy-egy disznót dolgoztak fel a nap folyamán. A fesztivál jó alkalom volt a találkozásra és a kötetlen beszélgetésre.

Katona Mihály polgármester meghívásának eleget téve a fesztiválra ellátogatott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnöke is, aki a megnyitón köszöntötte a jelenlévőket.

– Érdemes visszajárni Korondra! Van kihívás, de van jókedv is! Jókedvvel minden problémát meg tudunk oldani, keressük a mosolygós megoldásokat! – hangsúlyozta a megyeelnök köszönetét fejezve ki a polgármesternek és lelkes csapatának, valamint a falvak közösségeinek.

A benevezett csapatok között voltak a Korondi szakközépiskola tanárai is, akikkel a szakképzésről, a faipari szak tankönyveinek magyar nyelvű fordításáról egyeztettünk. Örülök a vállalásnak, hogy a korondi tantestület a Sóvidék kistérséggel és a megyei tanáccsal együttműködve kész lefordítani a hat tankönyvet, hogy a faipari szak fejlődni tudjon.  Az a javaslat is elhangzott, hogy a korondi háztartási hulladékátrakó állomás helyett a már megépített részen tanműhelyt hozzunk létre. A témával kapcsolatosan zajlik a konzultáció.

A helyszínen arról is beszélgettek, hogy Hargita és Heves megye együttműködése keretében, a Korond-Szűcs művész-alkotó tábort valósítsák meg. Továbbá a közbirtokosság tagjaival és a vadászokkal is egyeztetett Borboly Csaba a vadkárok ügyében, akik hetente fognak tájékoztatást küldeni a felmerülő problémákról, adott helyzetről.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is az Abásfalvi Cigányzenekar felelt a jó hangulatért.

„Az Abásfalva-Keményfalva útszakasz is fontos! Dolgozzunk együtt! Mindenki ahogy tud ezért az útért!” – írja közösségi oldalán a megyeelnök a disznótor fesztiválról készült bejegyzésében.

Csíkszereda, 2017. február 5.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.