fbpx

A fejlesztések folytatásához megfelelő hozzáállásra lenne szükség a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház részéről is

– Öröm jó hírt hallani Háromszékről, az újabb jó hír pedig az, ahogyan a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház munkaközössége kezeli az intézmény felújításának ügyét. Azokra van bízva a feladat, akik az intézményben dolgoznak, és belülről ismerik minden részletét – fogalmazott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke abban a levélben, amelyet a kórház munkaközösségének, és Kovászna Megye Tanácsának továbbított, hogy gratuláljon az egészségügyi intézményben folyamatban lévő tervekhez.

Kovászna Megye Tanácsa legutóbbi tanácsülésének napirendi pontjai között több a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházzal kapcsolatos pont is szerepelt. Köztük a sürgősségi osztály bővítési munkálataihoz szükséges építkezési engedély iratcsomójának elkészítésére, valamint a kórház a 2014-2020-as Regionális Operatív Programban való részvételére vonatkozó, a program keretében az alacsonyabb szén-dioxid kibocsátású gazdaságra való áttérés érdekében végeznek majd fontosabb beruházásokat. Ezenkívül a Fertőző Osztály épületének energiahatékonyságát is növelik. Ezzel kapcsolatosan a következőképpen fogalmazott a levélben a megyei tanács elnöke: van ahol látszik a csapatmunka, hogy van közös akarat, megfelelő hozzáállás. Szeretné, ha a csíkszeredai megyei kórház munkaközössége is hasonló összefogást tanúsítana az épületben folyamatban lévő felújítás ügyében, hogy az eddigi késések ellenére ne maradjanak le. Megfelelő hozzáállás nélkül nem történik semmi, de közös akarattal, eltökéltséggel haladni lehet, amint azt a Kovászna megyeiek példázzák. Továbbá gratulált, hogy a kórház menedzsmentje felvállal egy ilyen nagy volumenű beruházást. Követendő példa lenne Hargita megye számára is, ott ugyanis a megyei tanács műszaki vezérigazgatósága foglalkozik a megyei kórház felújításával.

Nem az első alkalom, hogy a megyei tanács elnöke levélben jó példákra hívja fel a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház vezetőségének figyelmét. Legutóbb egy Moinești-I állami kórházról számolt be, ahol ahol az állami támogatás mellett néhány ezer eurós saját bevétellel rendelkeznek, valamint hamarosan befejezik saját helikopter leszállópályájukat is, és amíg az országban az állami kórházak többsége adósságokkal küszködik, ott több megyéből érkező beteget sikerül ellátniuk, és amíg máshol azon panaszkodnak, hogy a fiatal orvosok külföldre mennek, oda Franciaországból érkeznek gyakornokok. Az erről szóló cikk a következő linken olvasható: http://medicaacademica.ro/studiu-de-caz-atipic-spitalul-de-stat-din-moine%C8%99ti-profit-de-2-000-000-e-%C8%99i-heliport/.

Csíkszereda, 2017. szeptember 25.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.