fbpx

A #FiatalságÉve egyik letéteményesei a cserkészeink

– Az ifjúsági stratégiában szeretnénk, ha a cserkészmozgalom minél inkább kiteljesedne, és minél több fiatal kapna lehetőséget, hogy ezáltal jobban megismerje a természetet, embertársait és vállaljon felelősséget vallásos hitben a közösségért  – erről beszélt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, október 21-én, szombaton este a csíkrákosi kultúrotthonban, a Csík körzeti Regös Táborban.

A 2015 novemberében elfogadott ifjúsági stratégia a 2015–2020 közötti időszakra határozza meg azokat az irányelveket, amelyek szerint a megye fiataljait segítik az itthon elképzelt jövő megalapozásában. (Bővebb információk: http://fiatalok.hargitamegye.ro/)

– Novembert szenteljük a közös tervezésnek 2018-ra, olyan programokat hirdessünk meg, amelyek a megyei tanács által elfogadott ifjúsági stratégia cserkészekre vonatkozó részét is segítik, illetve más, ifjúsági célok megvalósításában is számítunk a cserkészek hathatós közreműködésére – fogalmazott Borboly Csaba megyeelnök.

Hargita Megye Tanácsa a csíki cserkészek viselettárának bővítésére jóváhagyott 5300 lej támogatást a 2017-es pályázati kiírásból, az összegből beszerzett viseletek átadására ez alkalommal került sor a csíkrákosi kultúrotthonban tartott táncház keretében. (Fotók a táncházról)

2018 legyen a #FiatalságÉve Hargita megyében

– Székelyföldnek akkor lehet jövője, ha több figyelmet fordítunk a fiataljainkra, ezért szeretnénk a 2018-as évet a fiatalság évének nyilvánítani Hargita megyében – erről először október 20-án, az Orbán Balázs-díj átadási ünnepségén beszélt Borboly Csaba megyeitanács-elnök. A megyeelnök úgy véli a fiatalság évében nagy szerep vár a cserkészekre:

Legyen szó az erdei iskola mozgalomról, vagy turistaösvényekről, természetvédelemről, elesett emberek megsegítéséről – a cserkészekre mindig számíthatunk. Ezúton is gratulálok a Romániai Magyar Cserkészszövetség által kifejtett munkához, melynek elnöke a csíkmadarasi Bálint Lóránt.

Csíkszereda, 2017. október 22.

 

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.