fbpx

A gyergyószentmiklósi műjégpálya tetőszerkezetének felújításáért dolgoznak

A gyergyószentmiklósi műjégpályán tartott terepszemlét Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Bende Sándor, a területi RMDSZ elnöke és Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós polgármestere május 18-án. A látogatás során felmerült a műjégpályán elvégzendő főbb feladatok listája, élükön a tetőszerkezet teljes felújításáról.

Bende Sándor elmondta, a szezon lejártával felmérték a jégpálya állapotát, hogyan lehetne támogatni a gyergyó térségi jégkorong továbbfejlődését, és azt tapasztalták, hogy a tetőszerkezet nagyon rossz állapotban van.   – A következő mandátumban oda fogunk figyelni, hogy együtt megoldjuk ezt a problémát annak érdekében, hogy a gyergyó területi fiataloknak továbbra is legyen ahol a hagyományos sportot megtanulják és továbbvigyék, ezzel is öregbítve Gyergyó hírnevét, és minél több bajnokot tudjunk kinevelni – emelte ki Bende Sándor.

Nagy Zoltán elmondta, nincs jobb- és baloldali probléma, csak megoldandó probléma, éppen ezért a megyei tanács támogatására számítva szeretnék elvégezni a munkálatokat. – Gyergyó térség jégkorongja meghatározó tényező az országos jégkorongban, éppen ezért számítunk a megyei tanács támogatására, hiszen ezáltal nemcsak a Gyergyói de a székelyföldi és nemzeti jégkorongot is támogatják. Ez a munkálat egy elkezdett projekt folytatása a műjégpályán, amely mérföldkő volt a város életében, hiszen nagy mértékben támogatta a megyei tanács eddig is a felújításokat, a további munkálatokhoz is hasonló támogatásra számítunk – mondta Nagy Zoltán.

Barti Tihamér szerint az elmúlt években pozitív változások voltak tapasztalhatók a gyergyószentmiklósi jégpályán ami a jégkorong támogatását illeti, a hűtésrendszer teljes cseréjétől, a palánkok felújításán át, egészen a plexivédők lecseréléséig. Most is sok gyergyói pályázat nyert Hargita Megye Tanácsától felszerelésekre, különböző turnék szervezésére, és ami fontos, hogy idén egy község kivételével a gyergyó térségi községek mindegyike tett le pályázatot a megyei tanácshoz, ebből is látszik, hogy a gyergyói sportélet fel van erősödve, és mindenki megpróbálja kihasználni a lehetőségeket – emelte ki Barti Tihamér.

Borboly Csaba kiemelte, hogy a megyei tanács RMDSZ-es csapata sportszerűen dolgozott Gyergyószentmiklósért az elmúlt években, azon igyekeztek, hogy minél jobban támogassák a város fejlődését. – A sportban is jó szurkolói tábor segítségével lehet eredményt elérni, a közéletben is hasonlóan tudunk menni előre, és a város lakóinak biztatásával, felhatalmazásával tudjuk folytatni az elkezdett munkát, hiszen sok olyan feladat van még, amit összefogással el tudunk végezni – mondta Borboly Csaba.

Csíkszereda, 2016. május 18.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.