fbpx
sdr

A hagyományőrzés jegyében zajlottak az idei Oroszhegyi Szilvanapok

Egésznapos, változatos programkínálattal várták idén is az érdeklődőket a méltán híres Oroszhegyi Szilvanapokra augusztus 23 és 26 között.

Vasárnap, az ünnepség záró napján is számos kulturális és kikapcsolódási programmal készültek a szervezők. Az eseményen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Bokor Sándor, Parajd község polgármestere, Korsós Viktória, csíkszeredai konzul, illetve a házigazdaként Bálint Elemér, Oroszhegy község polgármestere.

– Nagy felelősség az oroszhegyi közösségnek megőrizni a község hírnevét, hiszen nincs az a székelyföldi ember, akinek a jó pálinka hallatán, ne Oroszhegy jutna eszébe – mondta Borboly Csaba és hozzátette, köztudott tény, hogy az egyik legerősebb székelyföldi valuta az oroszhegyi szilvapálinka.

oroszhegy3

A megyeelnök kitartást és elkötelezettséget kívánt a jövőre nézve is a községvezetésnek és a lakosságnak egyaránt a további fejlődéshez és elmondta, Oroszhegy sok tekintetben elöl jár és példát mutat egész Hargita megyének, hisz számtalanszor tett már tanúbizonyságot példás önszerveződéséről és tenniakarásáról a közösség.

Korsós Viktória köszöntőbeszédében kifejtette, a magyar nemzet egységének megőrzését és az összetartozást nagymértékben elősegítik a szilvanapokhoz hasonló események.

– Értékeink mentése, az aratószekérre a gabona visszadobása a mi feladatunk és ez az esemény is ezt szolgálja – hangsúlyozta Bálint Elemér.

– Ma, amikor a hétköznapokban nincs időnk egymásra, legyen ünnep a találkozás, az egymással való szembenézés és vegyünk fel fehér inget – tette hozzá a polgármester.

– Ha az ünnep elkezdődik életedben, akkor ünnepelj egészen – kezdte Márai Sándor szavaival köszöntőbeszédét Bokor Sándor és kifejtette, mindig örömmel tesz eleget az eseményre való meghívásnak, hisz Oroszhegy község lakói népük, nemzetük és Székelyföld szerény és szorgos dolgozói.

Csíkszereda, 2018. augusztus 26.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.