fbpx

Tűzoltó felszerelések átadása a csíkajnádi önkéntes csapatnak

augusztus 26-án 15 órától került sor a csikajnádi tűzoltó szertárban a Hargita Megye Tanácsa által támogatott eszközök és felszerelések átadására a Csíkajnádi Önkéntes Tűzoltóknak. Immáron negyedszer pályázott sikeresen az egyesület és ezáltal minden önkéntes tag rendelkezik tűz védelmi ruhával és felszereléssel.

Az idén Hargita Megye Tanácsa 5570 lejjel 10 pár csizma, 6 tömlő és egy pompa vásárlását a tűzoltó egyesületeknek szánt program Védő felszerelések vásárlása az Önkéntes Tűzoltóknak című pályázat segítségével.

ajnad2

A Hargita megye tanácsa részéről Borboly Csaba elnök mondott beszédet, illetve adta át a felszereléseket valamint gratulált a sikeres pályázatért és támogatásáról biztosította a további terveik megvalósulásában. Izsák-Székely Lóránt polgármester köszöntötte az egybegyülteket és kiemelte az összetartást amit tapasztalt az ajnádi tűzoltók között. A polgármester elmondta, hogy a községben mindhárom tűzoltó alakulat a pályázatok segítségével rendelkezik illetve rendelkezni fog a bevetésekhez szükséges felszerelésekkel. Az önkormányzat a tavalyi év végén 15 000 lejre vásárolt felszerelést az önkormányzatnak. Szőgyör Domokos alparancsnok megköszönte a megyei tanács támogatását, illetve köszönetet mondott a Csíkszentmihályi Közbirtokosságnak is a támogatásért. Az eseményen átadták azt a tűzoltó autónak átalakított használt mentő autót amelyet Hargita Megye Tanácsának közbenjárásával kaptak és újítottak fel az ajnádi tűztoltók. Erőss Ferenc elnök ismertette a további terveiket, miszerint szeretnének egy használt tűzoltó autót vásárolni és a meglevő épületet feljavítani, hogy ott tárolhassák az autót, ezekhez kérte a jelenlevő vezetők segítségét.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.