fbpx

A Hargitafürdőre vezető út felújítása elsősorban a turizmust segíti

A turizmust, de az ott lakók életminőségének javítását is szolgálja a Hargitafürdőre vezető 138A jelzésű megyei út felújítása. A kivitelezési szerződést Hargitafürdőn, a helyiek, az ottani érdekeltségű vállalkozók és a további érdeklődők jelenlétében írta alá Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke június 29-én.

Amint a megyeelnök elmondta, legutóbb május végén tartottak lakossági fórumot Hargitafürdőn, és az akkori ígéretükhöz híven, még júniusban aláírják az út kivitelezési szerződését. Az óvási időszak lejárt, a nyertes egy helyi csíkszeredai cég, amelynek tíz hónap áll a rendelkezésére a 8,6 millió lejes munkálat kivitelezéséhez. Borboly Csaba hangsúlyozta, a munkálatokra az anyagi forrás rendelkezésre áll, a cél az, hogy idén minél nagyobb részét elvégezzék az útépítésnek. A hosszú távú cél azonban az, hogy az útépítést tovább vigyék, Piricske fele is, és összekössék a térségeket, a turisztikai zónákat, tette hozzá Hargita Megye Tanácsának elnöke, és az új útnak köszönhetően a turisztikai lehetőségeket és bővítéseket is tovább lehet gondolni.

A mostani betonelemeket feltörik, és felhasználják azt az új út alapjába, erre jön majd a törtkőréteg és az aszfalt. Az út mentén átereszeket alakítanak ki, és biztonsági elemeket helyeznek el, ismertette a technikai részleteket Pethő Zsuzsanna, a megyei tanács utakért felelős osztályvezetője.

Nem kis erőfeszítés van a mostani eredmények mögött, mondta Szentes Antal Csík térségi megyei tanácsos, hiszen 2017-ben kezdték el teljesen újraterveztetni ezt az utat, és míg általában egy beruházás kimenetele 4-5 év, ez esetben már a kivitelezési szerződés megkötése történik. A fejlesztés áldozatokkal és nehézségekkel jár, de mindez a későbbiekben megtérül, mondta, majd úgy fogalmazott, mindig a végső célt kell követni. Hozzátette: ha van szakmaiság, politikai akarat és anyagi forrás, mint ez esetben is, bízhatnak a projekt sikerében.

A szerződésaláírást a munkakezdés követi, ami legkésőbb az elkövetkező két hétben megtörténik.

A lakossági fórumon más, Hargitafürdőt érintő kérdések és fejlesztések is napirendre kerültek, és ezek kivitelezési lehetőségeiről is tárgyaltak. Márton Simon, a csíkszeredai sportiskola igazgatója javasolta a triatlon pálya kibővítését annak érdekében, hogy minden korosztálynak tudjanak mozgási lehetőséget biztosítani, és ennek támogatását kérte a megyei tanácstól.

A találkozóról közösségi oldalán is beszámolt Borboly Csaba:

Hargitafürdő, 2019. június 29.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.