fbpx

Hatgyermekes édesanya a medvetámadás áldozata

Már tíz éve jár szezonban napi rendszerességgel gombászni, de még sose volt ilyen. Az elmúlt években egyre többen panaszkodnak patakokon, esztenákon, hogy rengeteg a medve. Szombaton hajnalba épp az erdőbe ért, amikor szembe futott vele a medve. Megpróbált menekülni, ám a medve hátulról leütötte – elevenítette fel a június 29-i, szombati medvetámadás körülményeit a 29 éves madéfalvi családanya.

A nő eszméletét vesztette, csak a mentőben tért magához. A medencecsontja tört el, gyógyulási ideje hat hétre tehető. Vasárnap délelőtt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház sebészeti osztályán látogatta meg a medvetámadás áldozatát.

– A törvényt meg kéne változtatni, hogyha elesett állatért, méhekért van kártérítés, akkor kéne legyen az emberben tett károkért is, hisz sok esetben hetekre kiesik az áldozat a munkavégzésből, nem beszélve az őt ért lelki és fizikai traumáról – hangsúlyozta Borboly Csaba, megyeitanács-elnök.

– Ezt a kárt, amit lelkileg és fizikailag elszenvedett, az állam meg kéne fizesse, és bírósági úton próbáljuk elérni, hogy kötelezzék fizetésre a minisztériumot. Bízunk benne, hogy hamarosan elindul egy ilyen folyamat – nyilatkozta Borboly Csaba.

A hatgyermekes édesanya – akinek legkisebb gyereke most tölti az 1 évet, míg a legidősebb 10 éves – a mindennapi kenyér megteremtéséért az évnek ebben az időszakában gombászással foglalkozik, majd ősszel pityókaszedéssel szerzik meg a napszámot. Mivel most az áldozat előreláthatóan legalább hat hétig nem fog tudni dolgozni, ezért Borboly Csaba felhívást intézett, hogy aki teheti akár egy fél napi, napi napszámmal támogassa a családot. Aki segíteni szeretne az kapcsolatba léphet az info@hargitamegye.ro címen keresztül.

Csíkszereda, 2019. június 30.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.