fbpx

A jövő építőanyaga a fa, amire fel kell készülnünk

II. alkalommal került megrendezésre az Erdőgazdálkodók és erdőtulajdonosok konferenciája

II. alkalommal került megrendezésre az Erdőgazdálkodók és erdőtulajdonosok konferenciája január 26.-án Hargita Megye Tanácsának székhelyén. Az eseményre közel 300 résztvevő jelentkezett.

Idén második alkalommal indult el az esemény egy napos formában, viszont jövőre már több napos rendezvényen gondolkoznak a szervezők.

Egészen 18 óráig tart az Erdőgazdálkodók és erdőtulajdonosok konferenciája, hasznos szakmai előadásokkal, több fontos témát is érintve, mint például: európai uniós költségek, digitalizáció.

Ennek a szakmának nemcsak a klasszikus oldala kerül előtérbe, hiszen az erdőgazdálkodás ma már a klímaváltozástól kezdve a teljes ökológiai sokszínűségig, és annak a megtartásán át, egyáltalán a társadalom felépítésének is az egyik befolyásoló tényezője.

Hargita Megye Tanácsa részéről nagy hangsúlyt fordítunk a szakma támogatására.

Szeretnénk gratulálni annak a közel 3000 kis erdésznek, akik részt vesznek a Hargita Megyei Tanácsa programjában, azon szakközépiskoláknak, akik abból a tananyagból is tanulnak, amit a Hargita Megye Tanácsa együtt, a Hargita Megyei Tanfelügyelőséggel készített számukra erdészeti témakörben, nemcsak Csík-térségben, hanem Gyergyó-térségben és Udvarhelyszéken is.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.