fbpx

Február 5-ig várják a jelentkezőket az RMDSZ Csík-térségi helyi szervezeteibe

Ülésezett az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének Állandó Tanácsa (TÁT)

Február 5-ig várják a jelentkezőket az RMDSZ Csík-térségi helyi szervezeteibe

Ülésezett az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének Állandó Tanácsa (TÁT)

A tanács tagjai közé tartozik Kelemen Hunor szövetségi elnök, Tánczos Barna szenátor, Hajdu Gábor parlamenti képviselő, Borboly Csaba területi elnök, Korodi Attila Csíkszereda város polgármestere, Becze István ügyvezető elnök, Melles Mária a területi nőszervezet elnöke, valamint Bogos Ákos Csík Terület Ifjúsági Tanácsának (CSTIT) elnöke.

A fizikai és online jelenléttel egyaránt megszervezett ülésen a tanács két határozatot fogadott el január 26-án, pénteken. Az ülés során egyeztetésre kerültek a szuperválasztási év kihívásai és a képviselők közös céljai, feladatai, de folyamatos a közös munka a nőszervezettel és az ifjúsággal is.

A tanács megszavazta a szervezet 2024-es költségvetését, valamint kijelölték a Területi Választási Bizottság (TVB) tagjait. A három tagú bizottság tagjai Antal Tímea-Réka, Vízi Réka valamint Borboly Csaba.

A TVB tagjainak feladatai közé tartozik, többek között, a helyi szervezetek választmányaiba leadott iratcsomók ellenőrzése, a jelöltlisták meghatározása, illetve a közgyűlések naptárának összeállítása, és azok szabályosságának felügyelete. A helyi szervezetekbe való jelentkezés határideje február 5., hétfő. A helyi szervezetekben kiemelt szerepet kap az ifjúság és a nők, hiszen minden településen külön helyeket tartanak fent ezeknek a jelölteknek. Ők a jelentkezési adatlapjaikat szintén a helyi elnököknél vagy szervezetünk székhelyén tehetik le február 5-ig.

A TÁT, mindazonáltal egyeztetett az év fontosabb Csík-térséget érintő ifjúsági és a nőszervezet által kezdeményezett eseményekről, ahol kiemelt szerepet kap a közös munka és az együttműködés.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.