fbpx

A környezetvédelmi miniszter nem hivatalos szóbeli válasza szerint fogadja a küldötteket

Nagy erőkkel zajlanak az előkészületi szervezkedések a július 5-i megnyilvánulásra medve ügyben. Tegnap Gagyban Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a soros havi tanácsülésen is arra kérte a jelenlévőket, hogy minél többen vegyenek részt Bukarestben, ha addig nem születik a medveproblémára megoldást jelentő intézkedés. A polgármestereknek és közbirtokossági elnököknek ki küldött felkérő levelekre hétfőig várják a válaszokat, hogy összeálljon azok listája, akik részt vesznek az eseményen és meglehessen szervezni az akciót. Hasonlóan szervezkednek Maros és Kovászna megyékben is.

Grațiela Gavrilescu, környezetvédelmi miniszter szóbeli ígérete szerint szerdán 12 órakor hajlandó fogadni a küldötteket, a hétvége folyamán pedig elküldik neki a miniszteri rendelethez szükséges javaslatokat.

Barti Tihamér és Bíró Barna Botond Gyergyó- illetve Udvarhely térségi alelnökök is mozgósították a polgármestereket, akik támogatásukról biztosították a megmozdulást. Udvarhely térségi polgármesterek találkozóján ma, június 30-án a jelenlévő polgármesterek egyöntetűen az ügy mellett kötelezték el magukat, hiszen a térségben jelentősen elszaporodtak a medve támadások.

A medveproblémára kívánja még jobban felhívni a közvélemény figyelmét Borboly Csaba a közösségi oldalon is, ahol felhívással fordult a felhasználók felé, hogy egységes kulcsszó alatt osszanak meg videókat, képeket a közösségi oldalakon, annak érdekében, hogy összegyűjtsék és még nyilvánvalóbbá tegyék a probléma súlyosságát: https://www.facebook.com/borbolycsaba/photos/a.358855334161856.73407.215328865181171/1314319335282113/?type=3&theater

Még több információ a vadkárokról az alábbi linken érhető el:

https://www.facebook.com/vadkarok/?fref=ts

A medvetámadások aktualizált interaktív térképe az alábbi linken tekinthető meg:

http://hargitamegye.ro/vadkarok/interaktiv-terkep.html

Csíkszereda, 2017. június 30.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.