fbpx

A közlekedési miniszterrel tárgyalt Borboly Csaba és Bende Sándor Bukarestben

Elkezdték a 13A jelzésű országút Csíkszereda–Székelyudvarhely–Parajd közti szakaszának javítását Szentegyházán, valamint a 13C jelzésű országút Székelyszentlélek–Siménfalva–Székelykeresztúr–Maros megye határa közti szakaszát végül nem minősítik át megyei úttá, a Közlekedési Minisztérium eláll ettől a szándékától – hangzott el azon az egyeztetésen, amelyet Alexandru Răzvan Cuc közlekedési miniszterrel folytatott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Bende Sándor parlamenti képviselő szerdán, május 10-én Bukarestben. A Hargita megyei politikusok találkoztak Radu Dumitru Munteanuval, az Országos Útügyi Vállalat vezérigazgató-helyettesével is, aki az országutak javításáért felel.

A javításokat tekintve prioritást élveznek az európai utak, de belátva a Szentegyházán is áthaladó országút felújításának sürgősségét, amely kapcsán rengeteg lakossági jelzés érkezett a megyei tanácshoz, elsőként ezen a szakaszon kezdték a munkálatokat. A továbbiakban folytatják Udvarhely felé, majd a korondi részen dolgoznak, illetve Gyimes felé. A beszélgetés során a miniszter vállalta, hogy minden sürgős beavatkozást elvégeznek május folyamán – közölte a megyeelnök.

Borboly Csaba a megyei tanács képviselő-testületének meghatalmazásával érkezett Bukarestbe, az erről szóló elvi határozatot az április 27-i tanácsülésen fogadták el. Ez felkérést tartalmazott a közlekedési miniszterhez, hogy szánjon forrást az országutak Hargita megyei szakaszainak javítására, mivel jelentős számú lakossági panasz érkezett a megyeelnökhöz. Az elöljáró a közösségi oldalán ennek kapcsán konzultációt indított: https://www.facebook.com/groups/641571599341625/permalink/820350318130418/.

A találkozón elhangzott az az ígéret is, hogy a Brassói Regionális Igazgatóság csütörtökre beszámolót készít az országutak Hargita megyei szakaszainak helyzetéről. Elmondták, hogy a 13A úton több helyen van földcsuszamlás és egyéb probléma, erről most készülnek a szakértői vélemények. Emellett abban maradtak, hogy a 13C országút Alsóboldogfalvát és Újszékelyt érintő szakaszának ügyében Hargita Megye Tanácsánál rövidesen megbeszélést szerveznek, amelyre meghívják Újszékely község vezetőségét, a kivitelezőt és a tervezőt, a víz-csatorna munkálatok kivitelezője és mérnök felügyelője, mivel nincs még befejezve a munkálat.

Az országutak ügyében folytatott megbeszélések előtt Borboly Csaba a fővárosban Kelemen Hunor szövetségi elnökkel is egyeztetett a minisztériumban tárgyalt témákról, valamint a Hargita megyei beruházási prioritásokról.

Csíkszereda, 2017. május 10.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.