fbpx

A külföldön tartózkodók hallgattak ránk

Az etédi kis gócpontot sikerült elszigetelni, a másik gócpont a megyében székelyudvarhelyi, a fertőzött családtagjai, munkatársai. Erről is tájékoztattuk a Régió Rádió hallgatóit április 24-én.

Az adásban egyebek mellett annak az okát tárgyaltuk, hogy Hargita megyében miért ilyen alacsony az igazolt fertőzöttek száma. A válasz erre az,  hogy a megye lakossága  betartotta a szabályokat, a külföldön tartózkodók eleget tettek felhívásunknak, így országos viszonylatban Hargita megyébe jöttek haza a legkevesebben. Megyénk jó példa az összefogásra, a rend megtartására, a hatóságok eredményes közbenjárására, a lakosság tudatosságára, hangzott el. Ennek kapcsán elmondtuk, hogy a gyorstesztek sajnos nem megbízhatók (hamarosan kisfilmben tájékoztatunk erről).

Arra is kitértünk, hogy a szükségállapot május 15-ére beharangozott részleges feloldása után még nem lélegezhetünk fel, mivel a gazdaságot újra kell élénkíteni – sokan munkahely nélkül maradtak, ezért megoldásokat kell keresnünk, gőzerővel dolgozunk a különféle programokon: közmunka, átképzés, ösztöndíj, napszám stb. A járvány idején hozott intézkedések egy részét megtartjuk: az online elektronikus ügyintézést, a digitális oktatást, az egészségügyi rendszer felszerelését.

A teljes beszélgetés itt hallgatható vissza: https://soundcloud.com/borbolycsaba/borboly-csaba-a-regio-radioban-1

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.