fbpx

Május 15. után a korlátozások egy részének feloldása várható

Nem fogja meghosszabbítani a május 15-ig tartó szükségállapotot, közölte Klaus Johannis államfő április 22-én. Ez persze csakis abban az esetben lesz így, ha a fertőzések és a halálesetek száma csökkenni kezd, tette hozzá.  Ugyanakkor kötelezővé válik majd a védőmaszk használata nyilvános beltéri helyeken és a tömegközlekedési eszközökön, közölte.

„Nem korlátozzuk többé a szabad közlekedéshez való egyéni jogot, nem lesz megszabva, hogy mikor és hová mehetünk, nem kell lakhelyelhagyási nyilatkozatot kitöltenünk, de a saját magunk és a környezetünk egészsége védelmében maszkot kell majd hordanunk a nyilvános helyeken” – fogalmazott az államfő.

 

A vendéglők, bevásárlóközpontok május 15. után is zárva maradnak

Senki ne számítson arra, hogy május 15-e után az élet visszatér a normális kerékvágásba, mert minden a vírus terjedésétől függ, valamint sok minden múlik az állampolgárok magatartásán is – figyelmeztetett Raed Arafat belügyi államtitkár egy április 26-i tévéműsorban. Mint elmondta, a korlátozások enyhítése fokozatos lesz, meglátása szerint például első körben a vendéglők és a mall típusú bevásárlóközpontok zárva maradnak.

 

Fotó: presidency.ro

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.