fbpx
?

A lakossággal is konzultálnak a megyei utak felújításáról

A megyei útfelújítások kapcsán tartott augusztus 3-i lakossági fórumsorozat utolsó két állomása Csicsó és Csinód volt. Borboly Csaba megyeelnök és a megyei tanács illetékes munkatársai azért tartották fontosnak, hogy találkozzanak a lakossággal, hogy minél több hasznos észrevételt és javaslatot összesítsenek. A fórumsorozat utolsó két állomásán Szentes Antal és Salamon Zoltán megyei tanácsosok is jelen voltak.

A 123F jelzésű megyei úton Csicsó és Csiba között el kell készíteni a hidat, ehhez a munkálathoz a helyi tanács segítségére is szükség van. Borboly Csaba a helyiek segítségét kérte, hogy kapjanak kivitelezőt a híd befejezéséhez, hiszen eddig két kiírást is közzétettek, de nem jelentkezett kivitelező a munkálat befejezéséhez.

Ahhoz, hogy az út jó állapotát meg lehessen őrizni, 7,5 tonnás súlykorlátozást kell bevezetni, hanem a nagyobb autók folyamatosan tönkreteszik az utat.

Javítani és szélesíteni kell az átereszeket az út mentén, javasolták a lakók, továbbá, hogy a kanalizálás munkálatai befejezése után aszfaltozzanak. Az út szintjének megemelése is elhangzott javaslatként, illetve a találkozón prioritásként fogalmazódott meg a járdák kiépítése elsősorban a főút mentén.

– Hargita Megye Tanácsa idei prioritásaként a megyei utak építését határozta meg. Ezeket igyekszünk megvalósítani saját költségvetésből, kormánypénzek lehívásával, hiszen az infrastruktúra nagyban hozzájárul a turizmus fellendüléséhez, az élhető mindennapok biztosításához, illetve fiataljaink is jó úton fognak hazatérni – mondta a lakossággal való egyeztetések kapcsán Borboly Csaba. Ahhoz, hogy az élet számos területén fejleszteni tudjunk, szükség van a különböző támogatásokra, így az anyaországi támogatásra is, tette hozzá, és felhívta a figyelmet, a regisztráció fontosságára a 2018-as magyar országgyűlési választásokra.

 

Csíkszereda, 2017. augusztus 4.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.