fbpx
dav

Átadták a fitódi hidat

Befejezték a 123C jelzésű megyei út fitódi szakaszán található áteresz, kis híd felújítási munkálatait, a kivitelező cég a korlátokat is felszerelte. Az elkészült híd összeköt két falurészt, és megkönnyíti a közlekedést.

A tervet a Kontur Kft. készítette, a felújítást pedig az ING Service Kft. cég kivitelezte. Az elkészült híd négy méter hosszú és másfél méter a medertől számított magassága, a munkálat összértéke 205 ezer lej.

Az elkészült hidat augusztus 4-én adták át, jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Keresztes Balázs, Csíkszentlélek község polgármestere, Krézsek Erika alpolgármester, a megyei tanács illetékes munkatársai és a falu közössége.

Az elkészült munkálat a lakosságot fogja szolgálni, mondta a polgármester, és köszönetét fejezte ki Hargita Megye Tanácsának és lelkes csapatának. A híd összeköt két falurészt, könnyebben lehet eljutni Szentlélekre, a helyi kultúrotthonhoz, a templomhoz, tette hozzá az elöljáró.

Tizenötéves adósságot törlesztettek ezzel a beruházással, mondta Borboly Csaba, és megköszönte a lakosságnak a türelmet. Továbbra is odafigyelnek a községre és folytatják az elképzeléseket, tette hozzá. Bízik benne, hogy a híd segíteni fogja a falu közösségét a közlekedésben, fejtette ki a megyeelnök, illetve arról a tervről is beszámolt, hogy idén el szeretnék készíteni a hosszúaszói út tervét.

Csíkszereda, 2017. augusztus 4.

 556 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...