fbpx

A meglévő erdei bicikliútszakaszokat összekötve jelentősen fejlődne Keresztúr térség turisztikai vonzereje

A Székelykeresztúri Kistérség Szövetségi közgyűlésén március 27-én, kedden többek között arról is döntöttek, hogy idén egy előtanulmányt rendelnek meg arra vonatkozóan, hogy lehetne a már meglévő erdei bicikli utakat fejleszteni és ezeket összekötni. Ugyanakkor Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke felvetette annak lehetőségét, hogy a 2015-ben elkészült és mostanra népszerűvé vált szász falvakat összekötő bicikliútra is rácsatlakozhatnak Székelyderzs közelében, amely Segesvárt is érinti. A több mint kétszáz kilométeres szakasz 26 szász települést érint, többek között Segesvárt, Szászkézdet, és Szászfehéregyházát is.

Rafai Emil, Székelykeresztúr polgármestere és a kistérség szövetség elnöke szerint fontos, hogy minél több szálon fellendítsék a térség turizmusát.

A megyeelnök többek között a pásztorképzés ügyét is megvitatta a jelenlévőkkel. Mint az a közgyűlésen is kiderült a térségben ilyen szempontból nagy a munkaerőhiány, Borboly Csaba szerint pedig ez jó lehetőség lenne a gazdaságok számára, hogy szakképzett pásztorok dolgozzanak a gazdaságaikban.

A Székelykeresztúri Kistérség Szövetség munkatársai kiemelték az egységes arculati elemek használatának fontosságát a térségi rendezvények során, amelyben bővelkedik Keresztúr térsége. Mint kifejtették ezen rendezvényeket kell élvezhetőbbe sokoldalúbbá tenni és egységes arculattal népszerűsíteni a kistérséget.

 

Csíkszereda, 2018. március 28.

 460 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás