fbpx

A megyeházára látogatott a világhírű professzor

– Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a világhírű professzor, Csíkszentmihályi Mihály ősei földjére látogatott, s személyében olyan földinket köszönthettük ma a megyeházán, akire felnéz a nagyvilág tudományos közössége – számol be a mai látogatásról közösségi oldalán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Csíkszentmihályi Mihály professzort elkísérte a megyeházára Izsák-Székely Lóránt, Csíkszentmihály polgármestere, valamint kutatótársai, Gary Cute, Buzády Zoltán és Vécsey Zsadány. A vendégeket a megyeelnök, továbbá Ferencz Salamon Alpár-László megyei tanácsos és az oktatási szakbizottság elnöke, valamint Burus-Siklódi Botond, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) elnöke köszöntötte.

CsikszentmihalyiMihaly2

A professzor életútja és munkássága révén bebizonyította, hogy munkával, akaraterővel és kitartással – no meg jól meghatározott célok követésével – akkor is lehet eredményeket elérni, ha a társadalmi, politikai, gazdasági környezet erre nem a legmegfelelőbb. Méltán kapja meg holnap délután Csíkszentmihály község díszpolgára címet. Gratulálok a kezdeményezéshez Izsák-Székely Lóránt polgármesternek! – fogalmazott Borboly Csaba megyeitanács-elnök. A Székelyföldön most először járó világhírű kutatónak a csíkszentmihályi templomban található Szent László ábrázolásról készült fotót adta át ajándékba a megyeitanács-elnök. A felvételt tavaly, a Szent László év alkalmából Iochom Zsolt fotós készítette. AZ RMPSZ-elnök egy tűzzománc plakettet nyújtott át, míg Ferencz Salamon Alpár-László megyei tanácsos a Székelység története egy példányával ajándékozta meg Csíkszentmihályi Mihályt.

KozosFoto

A neves professzor ma délután két kutatótársával közösen tart teltházas előadást a csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Házában 18 órától.

A Széchenyi-díjas pszichológusnak július 4-én, szerdán 18 órakor adják át a díszpolgári címet a csíkszentmihályi kultúrotthonban, az ünnepséget közönségtalálkozó követi.

Csíkszereda, 2018. július 3.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.