fbpx

Összekötjük a térségeket, összekötjük Székelyföldet

– Összekötjük térségeink. Összekötjük a Gagy mentét, a Nyikó mentét és Udvarhelyszéket Maros megyével. Úgy építjük Székelyföldet, hogy térségeit összekötjük egymással – mondta Borboly Csaba a 135-ös jelzésű Kobátfalvát, Tarcsafalvát és Tordátfalvát összekötő megyei út, valamint a 134A jelzésű, Kissolymost Székelykeresztúrral összekötő megyei út munkálatainak megtekintése kapcsán. A terepszemlén részt vettek Kolumbán Dávid térségi megyei tanácsos, valamint a megyei tanács beruházási vezérigazgatósága munkatársai.

Tarcsafalván és Tordátfalván kisebb találkozóra került sor a helybéliekkel a 135A jelzésű megyei út felújítása kapcsán, valamint a településeket érintő vízellátási kérdéseket vitatták meg. A megbeszéléseken jelen volt Péter Zoltán, Siménfalva község polgármestere, és Mikó Ferenc unitárius lelkész, valamint a kivitelező cég képviselője.

– Számos tévhit keringett arról, hogy nem lesz a felújítás befejezve, ezért tartottam fontosnak, hogy találkozzak a helybéliekkel. Megerősítettem, hogy a teljes útszakasz felújításra kerül, rendelkezünk az ehhez szükséges pénzalappal. Bízom benne, hogy kivitelező is abban érdekelt, hogy tartsa a jövő őszi határidőt – nyilatkozta a találkozó után Borboly Csaba.

A települések vízellátásával kapcsolatos problémák is felmerültek. A 2013-as évben épített hálózat vezetékei nem lettek megfelelő homokágyba elhelyezve, és a nagyobb kövek számos csőszakadást idéztek elő, amelyek akadályozzák a folyamatos vízellátást.

– Ez a kivitelezési hiba Hargita Megye Tanácsát érinti, így ki fogjuk vizsgálni, hogy hol történt a tévedés, a tervezési vagy kivitelezési szakaszban, megoldást keressünk, és nemsokára visszajövök a helyi lakosokkal egyeztetni a megoldásról – vállalta Borboly Csaba.

A 134A jelzésű megyei út negyedik szakaszának felújítási munkálatai során felmerült problémákról is egyeztettek az érintettekkel, a tanácskozáson jelen volt Nagy Lajos, Románandrásfalva község polgármestere, valamint Köblös Domokos, Székelykeresztúr alpolgármestere. A Székelykeresztúr és a halastavak közötti szakasz esetében még két gázvezeték védelmét kell megoldani, ezen munkálatok közbeszerzését a napokban elindítja a megyei tanács, ugyanakkor tisztázni kell az első két szakasz tulajdonjogi helyzetét, ezért a kivitelező nem kezdte el itt a felújítást. Továbbá egyeztetni kell a tervezővel, s minden valószínűség szerint módosítani kell a kivitelezési terveket a székelykeresztúri Budai Nagy Antal felőli betonelemeket tartalmazó útszakasz esetében, a megfelelő minőségű kivitelezés érdekében.

– Egy építkezés mindig okoz kisebb-nagyobb gondokat, ezért fontos, hogy gyakran terepszemlét tartsunk, valamint egyeztessük az érintett lakossággal. Vannak nehézségek, de a célunk nem a meghátrálás, hanem a közös megoldáskeresés, ez történt ma is, és köszönöm mindenkinek, aki ebben partnerünk, aki erre hajlandó időt és energiát áldozni, hisz a végeredmény mindannyiunk javát fogja szolgálni – összegezte a terepszemlén tapasztaltakat Borboly Csaba.

 

Csíkszereda, 2018. július 2.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.