fbpx

A megyei tanács közel százezer lejjel támogatja a gyergyói Progymet

A gyergyói Progym Sportklub jégkorong-utánpótlásáról, valamint a város jégpályájának megmentéséről tartottak megbeszélést július 15-én Gyergyószentmiklóson.
A Progym és a gyergyói települések, illetve közbirtokosságok vezetői mellett jelen volt Hargita Megye Tanácsa részéről Borboly Csaba elnök, Petres Sándor alelnök, Magyari Vencel megyei tanácsos, valamint Kiss Tímea, a megyei önkormányzat keretében megalakult sportegyesület elnöke, továbbá részt vett Tánczos Barna, a Román Jégkorongszövetség elnöke is. Megfogalmazódott az a szándék, hogy a gyergyói települések, a felcsíkiakhoz hasonlóan, aktívabb szerepet vállaljanak a térség hokiéletének megszervezésében.

Mint elhangzott, legalább egymillió euró értékű beruházásra lenne szükség, de mivel se a kormánynak, sem a tanácsoknak nincs pénzük erre, különböző túlélési intézkedésekre van szükség.
Borboly Csaba elmondta, hogy a megyei önkormányzat számára prioritás a gyergyói hokiélet megmentése, ezért idén kétszer akkora összeget különít el a Progymnek, mint tavaly: a gyergyói klubnak 2010-ben közel 100 ezer lejt irányzott elő. Kiss Tímea részletesen bemutatta az idei megyei tanácsi sporttámogatásokat, Tánczos Barna pedig ismertette az utánpótlásra szánt támogatásokat.
A résztvevők folytatni fogják a tárgyalást az ügyben. Végezetül Kopacz Zoltán, a Progym jégkorongszakosztályának elnöke átadott Borboly Csaba tanácselnöknek egy mezt, amelyet aláírtak a gyergyói csapat játékosai.
 
Csíkszereda, 2010. július 15.  

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.