fbpx

A megyeszékhellyel kapcsolnák össze a községközpontokat

Hargita Megye Tanácsa átfogó elképzelés szerint szeretné elérni, hogy a minden községközpontot a lehető leghamarabb a lehető legrövidebb járható úttal kapcsolja össze a megyeszékhellyel.
Július 29-én a DJ 127 megyei út Gyergyóditró és Gyergyótölgyes közötti szakaszán kezdték el az aszfaltozási munkálatokat Gyergyótölgyes irányában. A tavalyi munkálatok folytatásaként idén 2,5-3 kilométer hosszan van eltervezve egy alap aszfaltréteg és egy koptatóréteg leterítése a rendelkezésre álló 850 000 lejes pénzkeret függvényében.
Amint befejeződnek a munkálatok  a DJ 127 megyei úton Gyergyótölgyesre hamarabb el lehet majd jutni mint DN 12 országúton Maroshévíz érintésével.
Hasonló megfontolásból kezdték ugyancsak július 29-én a DJ 128 megyei úton is a munkálatokat Borszék város irányából haladva Orotva fele. A munkálatokat az úttest későbbi védelmének érdekében támfalak építésével kezdik és födött vízlevezető árkot is kiképeznek, majd a megmaradó pénz függvényében balasztréteget, esetleg makadámréteget terítenek le. Akárcsak a DJ 127 megyei út esetében itt is a tavalyi munkálatok folytatásáról van szó. Idén a megyei tanács 1,25 millió lejjel rendelkezik a DJ 128 megyei út építésére.
Orotva irányában haladva a cél hosszú távon a település összecsatolása a DN 12 országúttal, járulékos hozadékként pedig az út kialakítása és leaszfaltozása Borszéket hozná közelebb kb. 30 kilométerrel a turistákhoz miután megvalósulnak az ott elindított turisztikai célú fejlesztések.
Csíkszereda, 2010. július 29.   

 

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.