fbpx

A művelődési igazgatóság pozitív hozzáállására van szükség műemlékeink megőrzéséhez

A megyei művelődési igazgatóságnak a műemlékeket kezelő önkormányzatokkal, egyházakkal való jobb együttműködését sürgette Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a prefektusi hivatal január 26-i, hétfői ülésén. A megyeelnök helyi önkormányzati és egyházi elöljárók panaszaira hivatkozott, miszerint a művelődési igazgatóság illetékes munkatársa hátráltatja a műemlékvédelmi munkálatokat, ami miatt pályázatok lebonyolítása kerül veszélybe.

– A turizmusban látjuk Hargita megye jövőjét, és az egyik vonzerőt műemlékeink jelentik. Nem mellékesen jegyzem meg, hogy ezek az épületek történelmi múltunk bizonyítékai ezen a földön, identitásunk fontos őrzői, és ha nem vigyázunk rájuk, idővel leromolhatnak, eltűnhetnek ezek az épületek, ami katasztrófa lenne kulturális önazonosságunk szempontjából is – jelentette ki Borboly Csaba párbeszédet, együttműködést szorgalmazva az érintett intézmények között.

A megyei tanács elnöke Andrei-Jean Adrian prefektus éves beszámolójához is hozzászólt. Elmondta, hogy ha voltak is véleménykülönbségek a prefektusi kollégium tavalyi ülésein közte és a kormányzati hivatalok vezetői között, azok a megye lakóinak javát szolgálták, hiszen a problémák kibeszélésével sikerült rendezni az ellenőrző szervek és vendéglátó egységek, táborszervezők közti nézeteltéréseket a tevékenységek zavartalan folytatása érdekében. Emellett Borboly Csaba azzal a kéréssel fordult a kormánymegbízotthoz, hogy sürgesse meg a vadkárok kifizetését a szaktárcánál.

Csíkszereda, 2015. január 26.

 957 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás