fbpx

A rendelőintézet épületében kapna helyet a tüdőgyógyászati és a fertőzőosztály

A csíkszeredai rendelőintézet épületébe költöztetnék Csíksomlyóról a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház tüdőgyógyászati és fertőzőosztályát. Erről tartott március 11-én megbeszélést a megyeházán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Birtalan József alelnök, Szabó Barna megyemenedzser, Demeter Ferenc kórházmenedzser, Vitos Attila orvos igazgató, valamint Tar Gyöngyi, a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője.

– Mivel a rendelőintézet, vagy ahogyan sokan ismerik, poliklinika épülete mindenképp felújításra szorul, és a római katolikus egyháznak is szüksége van az állam által visszaszolgáltatott somlyói épületre, ez lenne a jó megoldás. Ráadásul a rendelőintézet közel van a nagykórházhoz, ami szintén lényeges szempont. Jelenleg a megyeszékhelyen nincs más olyan felület, amely alkalmas lenne a két osztály számára – mondta el Borboly Csaba.

A második emeleten működik a közegészségügyi igazgatóság, az alatta lévő két szintre költöztetnék az említett osztályokat. Ehhez az épület szerkezetét meg kell erősíteni, és további felújítási munkálatokra is szükség van. A közegészségügyi igazgatóság elvi beleegyezése már megvan, miután a kórház és a megyei tanács kikérte a véleményét. Tar Gyöngyi igazgató hangsúlyozta, hogy a tüdőgyógyászati és a fertőzőosztály működése semmilyen veszélyt nem jelent a környéken lakók számára. A koncessziós szerződéssel rendelkező  szakrendelők számára a megyei tanács biztosít majd máshol helyiséget, mindezt  természetesen előzetes egyeztetés alapján.

Mindez hosszú távú folyamat. A kórház igazgatótanácsa már rábólintott az ötletre, és a következő lépés, még a terv elkészítése előtt, hogy a két osztályon dolgozó orvosok bevonásával felvázolják az elképzelést, amit majd a közegészségügyi igazgatósággal véleményeztetnek.

Csíkszereda, 2014. március 11.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.