fbpx

A székely kapu program mintájára újítanák fel a régi tűzoltóeszközöket

Közösségi összefogásból megvásárolt tűzoltó autót ünnepeltek az ülkei önkéntes tűzoltók vasárnap, augusztus 12-én a második alkalommal megrendezett tűzoltó napokon.

A rendezvényen részt vett és elismerően méltatta az önkéntesek önzetlen munkáját Bíró Barna Botond, Udvarhelyszéki RMDSZ elnök és Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Antal Lóránt szenátor, valamint Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

– Komoly, példaértékű összefogás van Oroszhegy községben, melyet folytatni kell – mondta Borboly Csaba és hozzátette, számíthatnak Hargita Megye Tanácsának támogatására az áramfejlesztő beszerzésében, mellyel az frissen vásárolt tűzoltóautó teljes kapacitással működtethető.

A megyeelnök felvetette annak lehetőségét is, hogy a Hargita Megyéért Egyesület székely kapu programjának mintájára felújítsák a több mint száz éves tűzoltóeszközöket is.

– Az által, hogy megőrizzük és felújítjuk őseink eszközeit, nem csupán értéket mentünk, hanem identitást és jövőt építünk – fejtette ki a megyeelnök.

Hétvégén került sor a Bögöz községi tűzoltó napokra is, augusztus 11-én, szombaton, ahol Borboly Csaba arra bíztatta az önkéntes csapatokat, Hargita Megye Tanácsának Önkéntes Tűzoltó Egyesületek támogatási programjának keretében pályázzanak új tűzoltóautóra.

Továbbá vasárnap a fenyédi falunapok műsorát is színesítették az önkéntes tűzoltó csapatok.

A megyeelnök fotógalériája az ülkei tűzoltó napokról itt érthető el, a fenyédi helyszíni fotók pedig itt.

Csíkszereda, 2018. augusztus 13.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.